Maanantai-ilta meni seminaariesitystä ”hinkatessa”, eli käytiin läpi jokainen sivu ja karsittiin kaikki ylimääräinen. Jätettiin siis vain avainsanat, joista kerron sitten tarkemmin esityksessäni. Kerrankin edessä oli esitys josta tiesi, että on kerrottavaa paljon enemmän kuin aikaa kertoa. Seminaariohjelmaa tehdessämme meille alkoi käydä selväksi mitä led-valot meidän projektissa oikein voivatkaan tarkoittaa energiansäästömielessä ja erityisesti lämmitysmielessä.Juuri ajoissa saatiin työmaapäällikön tutulta arkkitehdiltä 3D-kuvia julkisivuista. Tosin kuvissa ei ole meidän relief-tyyppisiä korkoeroja, mutta saa kumminkin jo vähän kuvaa miltä julkisivut tulevat näyttämään.

Tero otti koko seminaaripäivän vapaaksi töistä ja meni jo aamusta raksalle, jossa työmaapäällikkö olikin jo laittamassa lukkoa oveen. No siinähän ei kauaa mennyt ja olimme tietysti ajoissa Järvenpäätalolla. Jo parkkipaikkaa etsiessä ymmärsimme, että seminaarin suosio olisi suurempaa kuin edellinen kuumakuntien energiaseminaarin.

Itse Villa Unelman esitys miten meni mutta se on sanottava, että Tero nautti täysin siemauksin. Kaikki seminaarin esitykset löytyvät http://www.kuuma.fi/julkaisut.asp sivustolta. Tähän väliin on pakko sanoa, että emme ole ehtineet muokata esityksestä informatiivisempaa versiota, vaan sivuilta löytyvä esitys on sanalista esityksestä.

Loppuviikosta saimme jatkettua yläpohjan tekoa. Ensimmäiset yhteydenotot seminaariesityksen pohjalta tuli villaunelma[at]gmail.com osoitteeseen. Ne ovat aina tervetulleita .

Nyt oli tullut aika alkaa lyödä lukkoon lämmitys-, ja ilmanvaihtolaitteita.

Ko. asioissa lopullinen päätös on työmaapäällikön. Odotettavissa on siis, että ensi viikolla ei raksalla tapahdu mitään. Pääpiirteethän meillä on ollut jo pitkään selvillä (aurinkopaneelit, täysin automaattinen vesikiertoinen pellittitakka, hyvän talteenoton omaava IV-laite, 2 varaajaa, maakeruuputkisto…) mutta lopulliset päätökset ovat olleet tekemättä, koska ei ole (muka) ollut aikaa tutkia ja vertailla muutamaa vaihtoehtoa tarkemmin. Toisaalta ajatuksena on ollut se, että kun talossa on lämmöt päällä niin ko. päätökset tehdään.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.