Asiasta ihan toiseen, kauhulla olemme seuranneet uutisointia odottavien isien kohtalosta sikainfluenssan suhteen. Tulevat isät ei kuulu mihinkään ”riskiryhmään”, joten saavat viimeisinä rokotuksen. No eihän siinä sitten mitään mutta monet synnytyssairaalat eivät varmaan kohta päästä rokottamattomia isiä edes synnytyssairaalaan, saati sitten synnytyssaliin!!! Vaikka Tero viime viikon kuumeesta selvisi niin tämä nostaa kuumetta myös, joskin vähän eri ”sorttista”. Siinä ei paljon Ministeri Wallinin puheet pidennetystä isyysvapaasta lohduta jos ei pääse mukaan synnytykseen… Ei näin, ei…mehän asutaan siellä hyvinvointivaltiossa.

Taloautomaatiopaketti alkaa olla tilausta vaille valmis, kyllähän tulee kattava paketti. Toivottavasti saadaan pian AV-puoli ainakin pääpiirteittäin selväksi, hyvin pitkältihän se jo on mutta paljon on vielä selvitettävää ja tietysti lopulliset päätökset, ainakin ostopäätökset siirretään mahdollisimman lähelle muuttoa, tekniikkahan kehittyy ja ennen kaikkea halpenee koko ajan.

Tällä viikolla alkoi vihdoin myös alapohjan ”täystiivistysoperaatio”, alapohjassahan on paksu rakennusmuovi eristeiden alla niin, että muovin yläreuna on näkyvissä. Tai ainakin sen pitäisi olla, joka puolella se ei ole ja varsinkin niissä kohdissa emme voi olla täysin satavarmoja, että se on täysin tiivis, joten niiltä kohdin se pitää ”kaivaa” esiin. Siinä vaiheessa kun alapohjaa eristettiin, ei Meillä ollut käsitystä mitä tarkoittaa tiiveys tässä mittakaavassa mihin nyt pyritään. Eli ko. muovi on teipattu ”tavallisella” teipillä harkkoihin kiinni. No nyt se vedetään ”pro” teipillä ja sen päälle liimataan vielä paisumattomalla uretaanilla lisäeristelevy, joten tämän osaprojektin jälkeen alapohjan ilmanvuotoluku on nolla (0) tai ainakin niin lähellä sitä kuin tekemällä saa, eikös? Sekä tietysti samalla paranee alapohjan u-arvokin, se tosin on jo vähintään riittävällä tasolla. Kellarin seinät ovat muuten paksuimmat, suurelta osin kellarienseinän paksuus on 70cm, se rupee olee jo todella paksua mutta edelleen kosteusteknisesti pomminvarmaa…

Viikonloppuna Tero vihdoin sai tehtyä nettisivujen etusivun päivityksen. Se on ollut ”agendalla” jo monta kuukautta mutta siihen ei ole intoa riittänyt. Nyt löytyi, sen verran on tullut palautetta ja kyselyitä, että nyt etusivun pitäisi olla informatiivisempi, kommentteja/ehdotuksia saa edelleen lähettää. Parhaita ideoita ei palkita…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.