Sitä riittää. Useat niistä ovat taas tietysti sellaisia, mihin löytyy usea tapa tehdä asia. Yritämme pitää mielessä mottomme ”keep it simple” mutta se on aina välillä vaikeaa.

Saimme muutama viikko sitten sisustussuunnittelijalta portaiden ja sillan väriehdotuksen. Mielenkiintoista miten vaikeaa oli löytää oikeaa Tikkurilan Symphony värikarttaa. Löysimme vihdoin oikeat värikartat ja saimme päätettyä portaiden, sillan lopulliset värit. Nyt värikoodit on lähetetty porrasfirmalle ja toimitusta ruvetaan pikkuhiljaa miettimään, milloin sille olisi ”sopiva rako”. Niillähän ei ole mikään kiire toisaalta, koska ei viitsisi ottaa niitä turhaan likaantumaan.

Verhotoimittajamme Katve Solutions Oy:n kanssa on viimeviikot suunniteltu miten verhot kiinnitetään niin ulko- kuin sisäpuolelle. Molempiin on löytymässä ratkaisu, ennenkin blogissamme ollut puhetta, ettei Katveellakaan ole kokemusta käyttämästämme runkoratkaisusta yms. ja nyt Katve saa siinäkin mielessä valmiita ratkaisumalleja. Lisäksi tietysti Heidän kannalta on erittäin tärkeää olla mukana ”kehittämässä” tuotteitaan kohteessamme. Tulevathan jo vuonna 2010 ja viimeistään vuonna 2012 määräyksien mukaiset talot hyvin lähelle kohteemme speksejä. Niissä verhoilla säädelty talon lämmitys ja jäähdytys tulee ajankohtaiseksi suurelle osaa rakentajista. Siinä vaiheessa yritykset joilla on oikeasti referenssejä, ko. kohteista ovat varmasti vahvoilla. Ja Katveella ainakin on selkeä halu toimittaa todella laadukasta ja tarkoituksen mukaista järjestelmää.

Keskiviikkona Kaskipuulta tuli tilausvahvistus, jossa oli kaikki lukitukseenkin liittyvät asiat kunnossa. Pahana pointtina oli tilausvahvistuksen muuttunut toimitusaika. Uskomme että, se oli varmaan tullut epähuomiossa siihen, koska tehtaalla tiedetään tulipalokiireemme… Lisäksi mielestämme hintaa oli tullut muuttuneiden lukkoporausten takia yllättävän paljon… No tästä emme millään ehdi nyt alkaa taistelemaan, vaan nielemme sen ”kiltisti” varsinkin jos/kun ovet saataisiin tontille viikolla 39. Pahasti näyttää siltä, että ovet tulevat viikolla 40, käytämme tulleen lisäajan ovien hinnasta tinkimiseen… Tärkeintä ovissa on laatu, laatu ja laatu.

Lisäeristeet pihassa

Viikolla tuli UK-muovilta lisäeristeet pihaan. Täytyy edelleen kiittää Thermisolin ”tarjouksen” aiheuttamaa lisäselvittelyä… Nyt seinään tulevien lisäeristeiden arvot ovatkin paremmat kuin alun perin suunnitelleet.

Rännitarjouksia on tullut muutamia ja nopeasti katsottuna alalla ei ole ihan kartellia mutta ei se siitä kaukana näyttäisi olevan, sen verran lähekkäin on kaikkien tarjous hinnallisesti. Meillä ollut idea haudata alajuoksu lisäeristeen (15cm) sisään näyttää kaatuvan, ikävä kyllä. No katsotaan mitä sen kanssa tehdään…

Viikon loppupuolella alkoi sitten telinettä nousemaan talon ympärille. Hieno homma, kuhan ovien itse aiheutettu myöhästyminen ei aiheuta mitään isompia ongelmia. No ainahan tässä tuntuu olevan kaikenlaista jännitettävää, osa itse aiheutettua – kuten tämä – osa taas rakennusmateriaaleista johtuvaa ja osa ihan muuten vaan jänskää…

Viikonloppu menikin sitten telineillä. Oli niin otsalautojen ja räystäiden maalausta kuin terassien palkkien kiinnittelyn valmistelua, sekä autokatoksen rappauskuntoon saattamista, myös yläpohjan eristeiden viimeistelyssä riittää vielä hommaa. Kovasti on siis vielä hommia ennen kuin rappaus tulee pintaan. Onneks säät olivat kohdillaan ja ulkohommat maistuivat!

Tällä viikolla varmistui, että muutamme Tuusulaan jo marraskuussa, tosin vuokralle mutta on todella hyvä juttu monestakin syystä.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.