Alkuviikon illat menivät maalaushommissa, Viime viikon loppupuolellahan urakka alkoi ja loppua ei ihan heti näy. On se sen verran hidasta puuhaa, onneksi sentään säät suosivat! Kaiken kukkuraksi parvekkeen ja autokatoksen rimoitus on ehkä kumminkin alle puolet koko rimoituksesta eli vähintään toinen vastaava maalausurakka varmaan lähestyy kun aletaan tehdä terassin kaiteita. No sitä ennen täytyy vielä tehdä pintavalut yms yms…

Tiistaina käytiin tutustumassa ammattilaisen avustuksella melkein naapurissa olevalla näyttelypihalla katselemassa pihakiviä. Toinen näyttely, missä pitää käydä katsastamassa innovatiiviset uutuudet on Formenton näyttelypiha. Josko kivetys olisi kustannustehokas vaihtoehto asfaltoinnille…

Rapparit soittelivat, joko voisivat tulla rappaamaan terassien sokkelit ja etupihan seinämän. Joo ei ihan vielä… Mutta nyt on kyllä tarkoitus tehdä terassit ja piha kuntoon!

Uutinen nollaenergiatalojen tulon varmistumisesta

Viikolla huomattiin ylen sivuilta uutinen nollaenergiatalojen tulon varmistumisesta. No kuten tiedätte, emme oikein ole varmoja, että Suomessa saadaan hommia noin nopeasti sille tasolle, että oikeasti olisi mitenkään järkevää rakentaa nollaenergiataloja. Toivomme tietysti, että olemme väärässä mutta niin paljon asiaa on selvitelty ja yritetty löytää keinoja nollatasoon pääsemiseen kustannustehokkaasti.

Viikon 18 blogissahan oli hinta aika isoilla aurinkopaneelipinnoilla ja se ei tule riittämään nollatasoon, ei edes lähelle. No jotenkin emme usko kumminkaan, että tuulivoimalatkaan yleistyisivät kaava-alueiden sallittujen juttujen listalle. Lisäksi ne ovat myös auttamattomasta liian kalliita, saatavaan hyötyyn nähden. Joka tapauksessa, että edes voitaisiin oikeasti lähestyä nollatasoa, niin tarvitaan kahden suuntaisten sähköliittymien ilmestynyt valikoimaan! Tästä olemme paljon puhuneet eritasoisten päättäjien kanssa (ministereistä lähtien) ja valoa ei voi sanoa olevan tunnelin päässä ihan kauheesti, todella ikävä kyllä.

Ehkä tuo nollatasodirektiivi kuuluu samaan kategoriaan www.e10bensiini.fi tämän direktiivin kanssa, ikävä kyllä…

Keskiviikkona lähdettiin ajelemaan kohti pohjanmaata

Tero pitää vähän kesälomapäiviä ja tarkoitus palata Etelä-Suomeen vasta maanantaina. Tultiinkin jo sunnuntain puolella…

Reissusta palattiin kipeinä, ekaksi Teroon iski kurkkukipu, josta kehittyi sitten poskiontelotulehdus eli viikko saikkua. Hannaan iski kova kuume, joten ainoa terve olikin pikku prinsessamme, joka vaan jaksoi olla hyvällä tuulella! Onneksi Nellin mummilla oli lomaviikko ja pystyi hoitamaan päivät Nelliä, iso kiitos mummille siitä!

Kaikesta tästä johtuen tässä olikin kahden viikon ”tapahtumat”… Tosin mainittava on että vko 21 y-energian Timo Jodat tuli mestoille jatkamaan aurinkoenergiajärjestelmän asennusta, eli se ainakin etenee 🙂 . Lisäksi keittiötoimittajan edustajan kanssa hierottiin keittiötä!!!

Pihakivistä tuli ensimmäinen tarjous, aika kilpailukykyiseltä (?) vaikutti asfaltoinnin kanssa, toki oman työn osuus kasvaisi huomattavasti ja onhan sillekin laskettava hintaa! Odotellaan vielä ainakin yhtä kivitarjousta ennen kuin tehdään päätös. Paras olisi ehkä jos löytyisi toimija, jolta saisi sekä asfaltin, että kivetystä.

Vihdoinkin saatiin sovittua tapaaminen http://www.energyawareness.eu/beaware/ ryhmän kehittelijöiden kanssa

Pitkään sitä on hinkattu 🙂 . Mutta innolla odotetaan mitä yhteistyöstä voitaisiin saada irti! Ehkä tämän yhteistyön avulla saadaan viestiä päättäjille asti! Loppuviikosta tuli lisää spostia BeAwaren tiimoilta, He kutsuivat meidät epämuodolliseen seminaariin kertomaan hankkeestamme ja siihen liittyvistä ajatuksista 🙂 . Samassa tilaisuudessa on ilmeisesti muitakin tahoja, jotka ilmeisesti myös yrittävät ratkoa yhä kiristyvien määräysten asumiseen ja rakentamiseen tuomia muutoksia. Eli sitä tilaisuutta odotetaan innolla!

HIITin proffalta tuli viestiä, että He järjestävät edistyksellisten hankkeiden parissa puuhaavien ”kokoontumisajot” lähiaikoina ja Meidän haluttaisiin puhumaan tilaisuuteen 🙂 . Hieno homma, toivottavasti sieltä saisi paljon innovatiivisia kontakteja! Niin paljon on tehtävää ja annettavaa.

Tila-ohjelmassa oli Suomalainen valaisinsuunnittelija, siitä saimme idean kysellä alan suunnittelijoiden tulevaisuuden näkymiä LED-valojen käytöstä. Lyhyen tutkinnan jälkeen kun vaikutti siltä, että kenenkään suunnittelijan valaisimissa ei käytetä LED-valoja?!?

Viikon 21 viikonloppuna kierreltiin sohvakauppoja, etsimässä sitä vau-elementtiä

No sehän löytyi oikeastaan heti, olisikohan toinen kauppa ollut. Kauppa jossa ei ikinä oltu käyty… Siitä saatiinkin pontta kiertää muitakin liikkeitä kuin ne perinteiset vepsäläiset,iskut,askot,maskut jnejne… Ja tärppäsi tv-huoneeseenkin juuri se sohva mitä ollaan mielessämme etsitty!!! Joten todella hyvä viikonloppu, varsinkin kun molemmat alkoi olla paremmassa kunnossa. Loppupeleissähän kaikissa kaupoissa on aikas samanlainen valikoima mutta näytti olevan muutama vähän ”erikoisempi” sentään. Sohvien hintaa miettiessä tuli mieleen, pitäisiköhän muidenkin huonekalujen osalta laajentaa kauppavalikoimaa? Onko ideoita? Kotimaista saisi tietysti olla ja innovatiivisetkaan ratkaisut ei edelleenkään pelota! Päinvastoin…

Osittain tuohon liittyen ainakin muutama Suomalainen valaisinsuunnittelija löytyi, jotka ovat ymmärtäneet ottaa LED-valot valaisimiin!!! Hienoa J, että innovatiisuus on valloillaan myös valaisimien valojen osalla! Ehkä kumminkin liian vähän, mielestämme muita ei paljoa tälle hetkellä kannattaisi suunnitelmissa käyttääkään! Odotellaan lisää suunnittelijoiden vastauksia…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.