Maanantaina Hanna kävi maalaamassa Nellin huoneesta muutaman seinän pirteillä väreillä! Tero poti vielä räkätautia vällyissä.

Raksalla jatkui myös terassien teko, etupihan katostakin aloitettiin. Seinät päätettiin tehdä lecaharkolla muuraten. Seinän noustessa tuli idea laittaa siihen muutama (5kpl) lasitiiliä, että talon nurkalla oleva lyhtypylväs antaisi vähän valoa muuten helposti pimeään tilaan. Tuo taas yksi esimerkki miten on mielestämme mahdotonta keskittyä jokaiseen yksityiskohtaan paperilla. Ja lisäidea tuohon tuli Lemminkäisen valokivestä eli jos upotettaisiin seinän sisäpuolelle muutama Lemminkäisen innovatiivinen uutuus! Mutta Lemminkäinen ei ehtinyt tähän ”lähtöön”, joten lasitiilistä tuli upea juttu!

Tuosta innovatiivisesta uutuudesta tuli mieleen, että vielä odotellaan yhtä kivitarjousta. Asfaltti taitaa sittenkin jäädä pois… Tämä siksi, että piha tulee varmasti painumaan ajan saatossa ja siitähän ei asfaltti pidä ollenkaan, joten rankka tinkiminen edessä.

Terassin pilarin maalaus
 

Vaihto maaliruiskuun

Viime viikolla terassien pilareita maalailtiin pensselillä, tämä tehtiin ilmeisesti kun etelän puoleiset pilarit olivat liian kuumia ja jälki oli … no hirveää, eli hiomishommiksi (tyyli vapaa…) meni muutama ilta sitten… Ja tämä siis sarjassa aivan turhaa työtä mutta näitä on tullut ja tulee vielä. Niiden minimointi on toki suosittu tavoite. Toisaalta nyt pilareista tulee todella kauniin tasaisia, eli maalaustekniikka vaihdettiin ruiskuun. Ruiskulla maalatessa tulee kiinnittää erityistä huomiota suojauksiin, eikös…

Työmaa-appi keskittyi nyt vesi ja viemäriputkien kytkemiseen.

Orient Occidentilta tuli mallit valituista tapeteista. Eiköhän niillä saada alakerran olohuoneen seinä todella näyttäväksi! Vielä odotellaan, että voitaisiin käydä hakemassa mallit valituista lattiamateriaaleista, siellä on muutama todella upea vaihtoehto, ainakin esitteen mukaan.

Illan päätteeksi ”koeponnistettiin” vesiputkisto kylmän veden osalta

Torstaina haettiin muutamat lasitiilet tuohon terassin seinään, oikein kulmapala ja kaikkee, eli eiköhän siitä tule ihan jännäNkin näköinen! Illan päätteeksi ”koeponnistettiin” vesiputkisto kylmän veden osalta, kaikki ne jotka oli kytketty pitivät vedet sisällään hienosti. Suihkujen putkia ei oltu sitten muistettu edes tulpata … Muistikuva oli, että ”joo ne on tulpattu”. No onneksi niille on laitettu omat sulut, joten ne testattiinkin erikseen ja heti tajuttiin mistä oli kyse, joten ei mitään vesivahinkoa päässyt syntymään, ainoastaan pienimuotoista kuittailua tilannehuumorin merkeissä! Mutta osoitus siitä, että kannattaa suunnitella hyvin ja erilaisia tilanteita silmälläpitäen.

Perjantaina haettiin mallikappaleita Orient Occidentilta, päästiin viikonloppuna fiilistelee lattiamateriaaleja!

Läheteltiin tarjouspyyntöjä alakerran terassin kaiteista, taidettiin löytää netistä 4 alan yritystä. Nyt odotellaan sitten tarjouksia ja jotain tietoa hintatasosta.

Viikonloppuna Hanna oli maalaamassa sisäseiniä

Nellin huone alkaa olla ihan just muuttokunnossa. Tero levytti TV-huoneen seiniä taas, ihan kohta on kaikki levykerrokset paikoillaan ja sit pitäs olla hiljaista!

HIIT:istä tuli taas viestiä, että tällä viikolla ens viikolla ois kokoontumisajot. Täytyy ruveta valmistelemaan kalvosarjaa!

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.