Heinäkuu oli helteinen. Todella paljon tapahtui niin raksalla kuin muutenkin. Heinäkuu sisälsi myös Teron loman, josta osa meni mökillä hellettä pitäessä.

Helteet ovat herätelleet monia miettimään mm. jäähdytystä ihan uudella ”puhdilla”, Meille on tullut useita sposteja aiheesta ja on ollut mukava kertoilla näkemyksiä mitä matkan varrella on tullut. Toivottavasti rakentamista suunnittelevat ymmärtäisivät, etteivät tämän päivän passiivitalot ole mitään sen ihmeellisempää kuin mihin rakentamismääräykset ovat kehittymässä ihan lähivuosina.

Jäähdytystä ajatellen hyvin pitkälle samat asiat on ratkaistava kaikissa 2010 uudiskohteissa. Eli miten hoitaa jäähdytys kun sitä joka tapauksessa tarvitaan. Rakentajilla tuntuu olevan mielessä ainoastaan jokaisessa mahdollisessa kohdassa säästäminen. Säästäminen on hyvä juttu mutta ei sellaisissa paikoissa mitkä selkeästi vaativat ison remontin jos/kun niitä parannellaan. Tästä on niin paljon esimerkkejä…

Kyselyitä myös lämpimästä alapohjasta on tullut muutamia, toivottavasti rakentajat ottavat selvää eri vaihtoehdoista, eivätkä vaan tee niin kuin aina ennenkin on tehty…

Kuten olemme kertoneet, niin sähköposti on paras keino näihin yhteydenottoihin!

Mondexin kiuastoimitushan tuli jo kesäkuussa raksalle ja lomalla päästiin tarkemmin mallailemaan sitä mestoille ja hyvältähän se näytti!

Sisäkatot alkavat olla ummessa märkätiloja lukuun ottamatta. Märkätilat ovat valmiit märkäeristyksen aloittamista varten. Takapihan terassin kaiteiksi on laitettu EPS-harkkoa ja keventämään tulee samaa rimoitusta kuin tulee parvekkeen kaiteiksi.

Muutaman naapurin kanssa oli ns. keskustelutuokio taas rajakorkoista 🙂 Me uskomme, että siihen saada kaikkia tyydyttävä ratkaisu.

 

Märkätilat odottavat vesieristystä Kiuas saapui
Märkätilat odottavat vesieristystä Kiuas saapui

 

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.