Pilarit ovat tulossa. Nosturin tilaamista miettiessämme, ihmettelimme, että mistä ihmeestä se saa nostettua pilarit ”takapihan” terassille… Autopiha on varmaan ainoa vaihtoehto.

Vielä kerran yritimme selvittää onko mitään järkeä laittaa parvekkeen kaiteisiin (n.11m2) aurinkopaneeleita… Ei löydy Suomesta sellaista tahoa, joka niitä suosittelisi laittamaan, niin kaukana ollaan auringon avulla nettotasosta. Ei edes ministeritasolta löydy uskoa… Ehkä tuulivoimalassa on sitten parempi tulevaisuus. Toki ne voidaan laittaa ja toki niillä säästöä tulee mutta…

Että saatte jonkun käsityksen niin noin 10k€ olisi maksanut about toi määrä paneeleita ja siihen päälle verkkoinvertteri n.2k€. Tuossa olisi siis systeemi ilman akkuja ja ilman akkuja suurin osa tuotosta menisi sähköyhtiölle ilmaiseksi. Tosin ylipäätänsä emme ole vielä kysyneet sähköyhtiöltä kahdensuuntaisesta liittymästä, puhumattakaan kahden suuntaisesta mittarista (kahdensuuntainen mittari pyörisi kahteen suuntaan…) Ja vaikka olemmekin kuulleet huhupuheita kahdensuuntaisista mittareista niin, jotenkin emme usko, että semmoisen voisimme saada. Mehän aiomme julkaista niin eritellyt energiakulutus- kuin tuottotiedotkin. Ja sopiva akusto tuohon maksaisi helposti 5k€ + oheislaitteet 1k€, painoahan olisi akustolla 1000kg ja tilaa veisivät varmaan ihan tarpeeksi mutta kuten olemme kertoneet, niin se ei olisi ongelma Meille. Olemme ”varautuneet” tulevaisuuden juttujen varalta! Tosin emme usko, että akustot (ainakaan noin suuret) ovat tulevaisuutta…

Parvekkeen kaiteista pitää tehdä päätös, ulkonäöstä tuli tärkeä aurinkopaneeleiden järjettömyyden takia. Ei ole helppo löytää malleja kaiteista, vai onko? Parvekkeen ja terassien lattialaudoiksi on alustavasti ajateltu esim. UPM Profi tai Twinson, 100%:sesti kierrätysmateriaaleista tehtyinä ne sopisivat Villa Unelmaan! Eli ko. tuotteista pistettiin tarjouspyynnöt vetämään, katsotaan onko kilpailukykyinen hinta lähes ikuiselle kestopuu-vaihtoehdolle. Toisaalta löydettiin netistä myös erittäin hyvännäköisiä vaihtoehtoja peruskestopuulle, eli aika näyttää mihin päädytään, kustannuskysymys tietysti myös!

Pilareiden nostoa on suunniteltu ensi viikon maanantaille, vielä pitäisi löytää millä nostetaan

Nosturi on varma tapa mutta myös varmasti kallein Mutta ei taida auttaa…

Lisäksi sisätilojen maalaus jatkui, lopullisten värien valinta ei tunnu tulevan luonnostaan… Suuri osa, elleivät peräti kaikki seinät maalataan, tapeteista ei ole oikein löytynyt sitä juuri oikean sopivaa, ellei loppuviikosta Orient Occidentin laajasta valikoimasta tärppäisi?

Ecophonilta saatu yhteystieto printtikankaan osalta on osoittautunut innovatiiviseksi! Eli valinta on päätymässä Texona C:hen ja www.mino-tuote.fi printtaa kuvat kankaalle, jolla tuo akustointikaistale päällystetään! Se alkaa olla siinä sitten suunnittelun osalta, no tokihan homma tarkentuu teon edetessä mutta aika hyvät lähtökohdat on. Saa ehdottaa mistä löytyisi aivan järkyttävän isoja digikuvia Matrix-elokuvista! Olisi kiva saada joka seinälle eri leffasta kuva.

Saatiin hyvää ja todella asiantuntevaa palvelua Oumanilta, Heidän mittapuun mukaan Meille tulee varsin yksinkertainen toteutus. Eli monet ovat kyselleet, etteikö Meitä pelota kun tulee niin monimutkaisia ”härveleitä”, niin ei pelota kun loppujen lopuksi kaikki on hyvin yksinkertaista ja erittäin varmoiksi testattuja. Oumanin paketti napsahti kotiovelle perjantaina!

Viikolla käytiin tutustumassa aikaisemmin mainittuihin Orient Occidentin vinyylilattioihin, olihan hyvännäköisiä. Samoin ehdittiin myös Iskuun tekemään ostoslistaa, se kun on aika pitkä. Muutettaessa kaksioista omakotitaloon ja vielä kun mukaan otettavien huonekalujen määrä on aika lähellä nollaa… Se että emme ole juurikaan vuosiin panostaneet sisustamiseen on ollu tietoinen valinta eli on padottu tarpeita.

Ihana Piha ohjelman tuottaja kyseli lisätietoja ja lupasi toimittaa Meille tarjouksen ”avaimet käteen” pihasta. Katsotaan mitä saa aikaan 10k€ budjetilla, ihan itseäkin jännittää.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.