Ensimmäinen tarjous terassien pilareista tuli, about vuosi sitten kun viimeksi meinattiin terassi tehdä, halvin tarjous oli melkein tuhat euroa kalliimpi. Vielä pistettiin muutama tarkentava kysymys pilareista mutta taisi nopein saada keikan!

Maanantaina tuli myös varmistus Kiinteistömaailman tiedotustilaisuudesta eli siellä parasta tai ainakin hyvää läppää tulevaisuuden Ekologisesta asumisesta.

Alkuviikko raksalla maalailtiin ikkunapenkkejä, joten muu toiminta oli jäissä

Oli aikaa tutkiskella seuraavia vaiheita ja miettiä niihin ratkaisuita ja tuotteita.

Sähköpostia saatiin yhdeltä uudelta samalle pellolle rakentajalta:

http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/04/video-tontilta.html, Nopeasti tutkittuna näyttävät olevan suunnitteluvaiheessa, eikä tontilla näy vielä jälkeäkään kaivurista. Mielenkiinnolla päästään seuraamaan kun ko. talo alkaa rakentua puiston toiselle puolelle… Sekä mielenkiintoista on tietysti miten 2010 määräykset näkyvät suunnitelmissa ja ratkaisuissa.

Viimeviikon mainintaan kunnan asfaltoinnista saatiin semmoista tietoa, että asfaltointi ei jatku tänä vuonna mutta tarvitsemme tiedon ja yhteisymmärryksen ennen kuin tilaamme asfaltoinnin. Muutenkin oli piha-asiat mielessä, kun Plantagenin lehti tuli postilaatikkoon ja tarkistimme vielä rakentamisohjeista mitäsmitäs aidoista sanottiinkaan. Muutenkin ei ole mitään havaintoa mistä taimista aitaa pitäisi lähteä kasvattamaan? Nopealla etsinnällä netistä löytyi kymmenkunta taimitarhaa, jostain se on vaan aloitettava.

Ihana Piha -ohjelman tiimiltä tuli vastaus viestiimme. Katsotaan mihin se johtaa… Tänä päivänähän varsinkin pääkaupunkiseudulla, monistakin eri syistä uudiskohteiden lattiakorko on olemassa olevaan maakorkoon verrattuna metrin puolitoistakin korkeammalla ja se aiheuttaa monille päänvaivaa. Lisäksi tietysti vielä se, että ko. tonteille pitää rakentaa talon paalujen päälle, joten se (maan painuminen tms.) aiheuttaa oman mietintänsä pihan suunnitteluun ja varsinkin tietysti toteutukseen. Siihen olisi hyvä löytää kustannustehokas ratkaisu ja Ihana Piha voisi sen sitten dokumentoida ja esittää muille samojen mietteiden kanssa painiville.

Ensimmäinen tarjous tuli asfaltoinnista ja se oli selkeästi odotettua enemmän. Olemme kuulleet jostain, että hinnat pyörisivät n. 10€ neliö mutta tarjous oli yli kaksinkertainen… No katsotaan ja odotetaan seuraavaa tarjousta, josko alalla ei olisikaan kartellia käynnissä. Tähän pistetään toiveita!

Keittiötoimittajamme kävi ottamassa tarkempia mittoja

Securitaksen edustaja kävi raksalla kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan. Lisäksi Teron isän vanhan tutun kaivurimiehen piti käydä, että oltais sovittu pihan pistämistä suunnilleen valmiiseen kuntoon. Ainakin ajatellen asfaltointia ja istutuksia! Kaveria ei näkynyt… no tulee kun ehtii.

Viikonloppuna liimailtiin taas varaston ja teknisen tilan seiniin Gyproc-levyjä, ihan mukavaa viikonloppuhommaa.

Selvittely kännykäyttöliittymän tiimoilta jatkuu paljon mielenkiintoisia kontaktointeja ja selvittelyjä käynnissä! Eri tahot kehittelevät asian tiimoilta kaikenlaista ja eiköhän sieltä löydy apu ainakin sisätilatunnistukseen, joka on mietityttänyt jonkin verran.

Taidettiin löytää paras mahdollinen ratkaisu tv-telineiden osalta, pitäisi saada mallikappale tutkittavaksi…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.