Maanantaina Tero piti saldovapaapäivän töistä, aamulla oli Nellin neuvola ja iltapäivästä Ylen porukka tuli jutun tekoon. Täytyy kyllä tässä välissä mainita, että Meillä on joustavat työpaikat!

On kyllä mielenkiintoista miten paljon kuvataan materiaalia viiden minuutin pätkää varten. Eli tarinaa kyllä riitti ja Jesse oli laatinut hyvän alustavan käsikirjoituksen. Sen verran rankka oli sessio Ylen poikien kanssa, että sauna lämmössä oli mukava kerrata päivän tilanteita. Alustavasta ”ajatuksistamme” poiketen taitaa Nellikin päätyä Ylen arkistoon… No täytyy muistaa kaukaisille sukulaisille kertoa ohjelman ulostuloaika, että saavat nähdä pikkuisemme.

Täytyy myöntää, että oli vähän jännä paikka kun lämpökameramies alkoi kuvata ja samalla ylen kuvaaja taisi kuvata lähikuvia Meidän naamoista… Todella ”kutkuttava” tilanne, eikös? Vaikka olimme todella varmoja, että kuva näyttää todella hyvältä niin silti ainakin Terolla oli vähän perhosia vatsassa siinä hetkessä. Mitä kuvauksesta sitten selvisi? No kaveri ei varmaan ikinä ollut nähnyt niin huolellisesti (lue hyvin) eristettyjä ikkunoita. Ulko-oven ja karmin väli, jota ei ole säädetty näytti pahemmalta mutta sekin oli tiedossa ja vaatii siis ainoastaan säätämistä. Yllättävää ei ollut myöskään se, että katto on kunnossa.

Edelleen, kun pohtii tuota kuvaussessiota, niin hyvä maku jäi mutta oikeasti juttu voidaan editoida varmaan vaikka kuinka monen ”näköiseksi”. Elämme jänniä aikoja senkin suhteen. Toki Meillä on luotto Jessen ammattitaitoon mutta… joka tapauksessa kun emme ole tottuneet kameran edessä jutustelemaan niin varmasti tuli sanottua jotain… no toivottavasti ei pahasti satuiltu.

Blogia seuranneet ovat varmasti ihmetelleet (ainakin Me olemme) miten ihmeessä ikkuna-aukkojen tekemiseen saa kulumaan niin paljon aikaa kuin Meillä on mennyt, no tuosta eristämisen viimeisestä ”varmistusvaiheesta” kuvaaja nappasi muutaman minuutin todistusaineistoa eli aikaa vievältähän se varmasti näyttääkin.

Edelleen on valitsematta älypuhelin, jolle aloitamme suunnittelemaan ja kehittämään käyttöliittymää. Tähän liittyen tehdään töitä ja toivottavasti saadaan ratkaisu tehtyä muutaman viikon sisällä! Tero vähän tiedusteli työnantajansa kantaa ko. kehitystyöprojektista, ainakin kiinnostus heräsi mutta katsotaan johtaako toimenpiteisiin. Markkinat ainakin ovat selkeästi olemassa ja vahvistumassa!

Keravalla Ilmastotilaisuus

Tiistaina oli Keravalla Ilmastotilaisuus, jossa Leo Stranius, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtaja ja Luonto-liiton pääsihteeri kertoi mielipiteitään aiheesta ”Ilmastopolitiikkaa Kööpenhaminan jälkeen sekä Tapio Reijonen, ympäristönsuojelupäällikkö, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus esitteli Kuumakuntien Ilmastostrategian. Ilmastostrategian, jossa Villa Unelmalla on rooli.

Harmiksemme juuri kun aloimme kertoa Unelmastamme niin tilaisuuden ”skeptikko” esitti mielestämme hieman ala-arvoisen kommentin ja se keskustelu lässähti siihen. Tilaisuuden jälkeen kutsuimme ko. skeptikon vierailulle, se on parempi jutella paikan päällä niin skeptikkokin ymmärtää mistä puhutaan ja sen jälkeen osaa kertoa, että todella energiatehokas talo on mahdollista tehdä myös kosteusteknisesti pommin varmaksi, sehän tuntuu olevan kaikkien ”huulilla”. Eli hyvää työtä teki ”se” Tampereen yliopiston tutkimus, eikä auta vaikka VTT on osoittanut toista ja hyvin selkeästi tuonut sen esiin, että pelkällä eristepaksuuden lisäyksellä ei aiheuteta ongelmia vaan rakennusaikaisilla virheillä… kun ”totuus” on mielestämme se, että vaikka esim. seinässä olisi vain 20 senttiä villaa niin laaduttomasti rakentamalla se on hyvin nopeasti homeessa myös.

Perjantaiaamuna töihin ajaessaan Tero palasi mietteissään taas viimevuoden Refuel-selvittelyyn ja harmitteli sitä, että ko. etanoliautojen maahantuojista tosissaan vaikutti olevan vain SAAB. Onneksi Terolla oli alla on kumminkin sieltä pienimmästä päästöpäästä oleva energiatehokas Smartti mutta sitä ei käy kieltäminen, etteikö SAAB:in Biopower malli olisi ollut parempi vaihtoehto. Loppujen lopuksi homma jäi kiinni siitä, että kukaan ei pystynyt vakuuttamaan Refuelin tulevaisuudesta, ei edes ST1 … Siis muutenkin kuin hienoilla mainostauluilla … Ehkä ST1:sellä tiedetään, että tulevaisuus on polttokennoautojen, ehkä…

Viikonloppuna tuli Jessen hahmotelmia teeveepätkän spiikeiksi, hyvin oli Jesse saanut ajatuksistamme kiinni! Muutama tarkennus tehtiin mutta pääsääntöisesti vaikuttaisi oikein hyvältä pätkältä. Sitten oikeastaan vaan jäädään odottelemaan (jännittämään) milloin tulee ulos ja ketä on vieraana ko. ohjelmassa. Olisipa esim. Ministeri Vapaavuori, tai Vanhanen (josta ei ole nyt kuulunut mitään). Ko. ministerit ovat aika kärkipäässä toivelistaa… Tai VTT:n Jyri Nieminen voisi olla kanssa hyvä vaihtoehto! *vinkvink*

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.