Lämmivesivaraajat Pienempi nostettiin yläkerran tekniseen tilaan.

Viime viikko tosiaan ei käytykään raksalla, eikä juuri ajateltu tai ei ainakaan keskusteltu reissun aikana. Ainoastaan, kun törmäsimme kalusteisiin niin mietimme mistäköhän noita saisi, kaikki info on tervetullutta. Tuosta voi päätellä miltä keittiön pöytämme/tuolimme voisivat parhaimmillaan näyttää…

Maanantaina Terolla alkoi työt. Illalla raksalla pidettiin pitkä palaveri miten tästä jatketaan. Kävimme taas läpi kaikki mieltä askarruttavat asiat ja koitimme tehdä ”nakkilistaa” mitä kukakin alkaa selvittää.

Lista on ihan rehellinen taas:

 • Taloautomaation edustaja käymään, samalla voisi tuoda mukanaan ainakin muutaman sähkörasian
 • Liukuovi alakerran makuuhuoneeseen pitäisi tilata
 • Ovien etsintä jatkuu, nyt varmistui sisäovien karmisyvyys (66cm), tärkeää siksi kun yritämme tehdä sisäovet ilman listoja,
 • Sähkökuvista pitäisi katsoa ovatko rasiat ja katkaisimet oikeissa kohdissa ja onko niitä liikaa sekä voiko ajatella, että jokaista pistorasiaa tulee ohjata erillisinä vai pitäisikö niitä ryhmitellä?
 • Pitäisi etsiä millä kipsi+uretaanilevyt on parasta kiinnittää (Laastilla tulee kylmäsilta? Ehkä vaan teoriassa mutta silti.)
 • Mitä kuuluu verhokumppanimme suunnitelmille
 • Master bebroomin lasiovi pitäisi löytää
 • Miten tv:t saadaan asennettua katosta ilman näkyviä johtoja/rasioita
 • Miten tekesin tukema taloautomaatiohanke etenee
 • Olisiko markkinoille tullut entistä parempia pellettitakkoja
 • Pitäisi laskea lisäeristeen määrä ja paksuudet, saako 3D-mallinnuksia suunnitelmistamme
 • WC-pyttyjen/altaiden etsintä, mallit ovat jo selvillä mutta pitäisi löytää mallikappaleet

Eli olihan tuossa taas surffailua muutamalle illalle, eikös? Ehkä eniten jännittää tuo ulko-ovien etsinnän mahdottomuus, markkinoilla ei taida vieläkään olla 0,4 arvoon pääseviä malleja. Toki käytännön merkitys 0,4 ja 0,7 välillä ulko-ovissa on aivan marginaalinen mutta ulko-ovi on pitkäaikainen hankinta ja ko. arvoihin pääsevät ovet ovat varmasti tulossa lähiaikoina. Ei viitsisi hankkia heti ”vanhentuneita” malleja, eihän?

Tiistaina nostettiin pienempi varaaja yläkerran tekniseen tilaan. Siinä olikin proggista kerrakseen… Vaikka varaaja näyttikin todella pieneltä isomman rinnalla niin, sen paino ei ollut ihan höyhenien luokkaa… Mutta ylös se saatiin aika sujuvasti. Lisäksi vihdoin tuli ensimmäisen kerroksen uusi valaisusuunnitelma, se näytti hyvältä! Ei ihan vielä täydellinen mutta pienellä ”viilauksella” se on just eikä melkein unelmavalaistus.

Keskiviikkoilta menikin sitten höylän kanssa eli vihdoin päästiin höyläämään ikkunapenkkeihin tulevia kipsi/uretaanilevyjä oikean paksuisiksi. Urakka tuntui aluksi isolta mutta sitten keksimme oikean työjärjestyksen ja sen jälkeen hommat sujui vallankin rattoisasti. Vaikka kytkimmekin tasohöylään imurin, niin kyllä oli joka paikka täynnä uretaanipölyä, blogia seuranneet varmasti muistavat, että ei ollut ensimmäinen kerta.

Torstai-ilta olikin varattu popin kuningattarelle.

Perjantaina työmaalle haettiin ensimmäinen satsi Gyprocin kipsilevyjä eli väliseinien levytys on vihdoin alkamassa. Ensi tiistaina tulee niin taloautomaatiokaveri kuin ainakin yhden rappausyrityksen edustaja mestoille, jolloin pääsemme taas suunnittelemaan esim. rasioiden asennusta ja lisäeristeiden asennuskuviota… Ensi viikolla alkaa toivottavasti myös ikkunapenkkien teko, kuhan selvitetään millä levyt on parasta liimata.

Ja viikonloppu menikin juhliessa! Olivat häät ja synttärit. Molemmissa juhlissa ei tullut kylmä siitä piti Suomen kaunis kesä huolen! Kyllä oli kaunis morsian ja komea sulho. Kiitos hyvistä juhlista ja hyvää häämatkaa! ”Kosketelkaa toisianne”.

 

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.