Lähiaikoina on tullut muutamia uudenlaisia yhteydenottoja, yhteydenottajat ovat lukeneet koko blogihistorian lävitse ja poikkeuksetta jokainen yhteydenottaja on löytänyt jotain käyttökelpoista tai ainakin harkinnan aiheista omassa projektissaan. Niin se menee, sitä vartenhan tätä on ylläpidetty ja yritetty kertoa kokemuksista. Toki terapeuttista vaikutusta ei käy kiistäminen.

Edelleen saa ottaa yhteyttä. Kokemuspohjaisia mielipiteitä on projektin kuluessa muodostunut. Mielessä kannattaa pitää se tosiasia, että ei mene enää montaa vuotta (2015) kun Villa Unelma täyttäisi vain minimivaatimukset kun puhutaan vaipan energiatehokkuudesta. Ja mielestämme tällä hetkellä ei vielä ratkaisuita ole ihan loppuun asti mietittyinä kovinkaan monella taholla. Se mitä kaivataan mielestämme eniten, on asumiskokemuksia ja faktaa asumisesta, niin asumisen kulutuksesta kuin asumisen laadusta.

Maanantaina raksalla innovoitiin makuuhuoneemme kaapistoa

Hieman epäilytti kaapiston ovien viemä tila. Saisimmeko toisella tavalla lisää tilaa kaapiston ja sängynpäätyyn tulevan seinäkkeen väliin. Innovoinnin tuloksena oli uudenlainen ”WalkInCloset”. Täytyy vielä kertoa ideasta kaapistotoimittajallemme, mitä mieltä ammattilainen on ideastamme…

Samoin alkaa olla ajankohtaista etsiä televisioille kattotelineet, aina silloin tällöin niitä onkin jo kyselty kodinkoneliikkeistä. Ei ole vain vielä löytynyt juuri sellaista kuin etsimme, jostain syystä emme ole löytäneet malleja, jotka olisi suunniteltu uudiskohteita silmällä pitäen. Tarkoitushan on, että johdot eivät näy mutta ei kai pistorasiankaan tarvitsisi näkyä? Myös tv-huoneen videotykin kattoteline pitäisi löytää, se tosin taitaa mennä itse tekoon, koska sinne on ajatus laittaa valaisimiakin.


Pääsiäisen odottelun kömmähdys.

Torstai-iltana testailimme Easy lediltä tulleita valaisimia

Kaikki epäilykset mitä lopullisen valaistuksen riittävyydestä ja valon laadusta saattoi vielä takaraivossa olla, niin haihtuivat hienosti! Saadaan niin yleisvaloa kuin kohdevalaistusta hyvin monipuolisesti. Tietysti huomasimme myös sen minkä jo tiesimme, että led -valaisimien sijoitteluun täytyy panostaa normihalogeenejä enemmän… Tästä on hyvä esimerkki, eli ko. seinä näyttää hyvältä halogeenivalaistuksessa sekä myös auringon valossa mutta ledivalolla seinää ”peilattaessa” jokainen huomaa hyvin selvästi kaikki saumat yms.

Pääsiäistä odotellessa kävi vaihteeksi tällainen kömmähdys… No noita sattuu, ei muuta kuin naama näkkärille ja uutta matoa koukkuun.


Valaistus paljastaa saumat.


Villamenekkilaskelma

Tämän viikon mietelause voisikin olla, ”pitäkää kiinni unelmistanne mutta älkää hirttäytykö niihin!”

Tämä tuli vain mieleen kun muistelimme ajatuksiamme siitä, että rakentaminen kestäisi noin vuoden. Se olisi ollut suunnilleen mahdollista mutta se olisi tarkoittanut liikaa luopumista tai paljon isompaa budjettia. Vaikka lompakkomme on elastinen, se ei ole NIIN elastinen… Aikaa on kulunut kun on yritetty löytää kustannustehokkaita ratkaisuita. Lisäksi tietysti yksityiskohtiin panostaminen on tietysti kannattanut mutta vienyt aikaa…

Pääsiäinen meni Terolla raksalla ”vieraillessa” ja hommia edistettäessä eli niin varaston kuin teknisen tilan seinille ruuvailtiin levyjä ja villoja laitettiin kattoon sekä laskettiin villamenekki.

Jos ei muuten ole huomannut että aika menee nopeasti, niin me olemme sen huomanneet kun meidän ”vastasyntynyt” täytti jo 3 kuukautta tällä viikolla! Aika se vaan rientää…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.