MAINOS

Uudella pellettipolttimella lämmität vaivattomasti myös mökin

Lämmitys

Suomessa on kehitetty uudenlainen pellettipoltin, jonka avulla on mahdollista helposti ja kustannustehokkaasti käyttää pellettiä yksityisasuntojen tai mökkien tulipesissä. Poltin sopii asuntoihin ja jopa saunoihin - miltei kaikkiin arinallisiin tulipesiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Metallion Oy:n kehittämään pellettipyrolyysipolttimeen, Leijonapolttimeen, on saatavilla myös lisäosatarvike, jolla poltinta voi käyttää esim.tunnelmatulena takassa, tai vaikka ulkona. Ulkokäytössä edellytyksenä on, että alusta on palamiselle sopiva, sillä poltin tietysti kuumenee käytettäessä. Laite soveltuu myös erinomaisesti mökkikäyttöön.

 

Nykyisin tarjolla olevissa polttimissa on Metallionin mukaan muutama keskeinen ongelma, jotka tällä uudella keksinnöllä on ratkaistu. Osa polttimista vaatii kiinteitä muutoksia tulipesiin. Tämä on suuri kompastuskivi pelletin käyttöönotossa, sillä muutoksia vaativat versiot ovat käytännössä ainoita polttimia, joilla saavutetaan suhteellisen kelvollista palamislämpöä. Toisena vaihtoehtona on yleensä ollut arinan päälle asetettavat ratkaisut, mutta näissä palamisilman ongelmien takia ei päästä lähellekään tehokkasta palamista ja hyvää hyöytysuhdetta.

Uutuuspolttimen voi asentaa helposti paikalleen ja ottaa yhtä helposti pois. Tehokkaampi  palaminen on mahdollistettu oikeanlaisella polttimen ja sen osien rakenteella, muodoilla ja sijoittamisella. Sen lisäksi, että poltin on helppo asentaa (työkaluja ei tarvita), se on myös hyötysuhteeltaan selvästi parempi kuin kiinteästi asennettavat polttimet.

Vtt:n testien mukaan kiinteästi asennetuilla polttimoilla on saavutettu maksimissaan noin 62%:n hyötysuhde, kun taas Metallionin uutuuspolttimella päästiin vastaavissa testeissä 86%:iin jo ensimmäisellä kokeilulla.

Tuotteen käyttäminen on helppoa ja materiaalina on tulenkestävä rauta.

Hinta noin 100 €.

Lisätiedot ja tilaukset: www.metallion.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämmitys lämmityslaite lämmitysmenetelmä lämmitysmuodot pelletit pellettilämmitys polttopuu puupelletit