NunnaUunin keksintö, MammuttiSydän-lämpöenergiavaraaja tehostaa ja parantaa jatkuvalämmitteisten kamiinoiden, sisustustakkojen ja kiukaiden energiankäyttöä, nostaa polttotehoa, tehostaa puhdasta palamista ja samalla lyhentää polttoaikaa. Sille haetaan patenttia.

Lisäksi MammuttiSydämen avulla voidaan siirtää edullisesti lämpöä tulisijasta vesivaraajaan.

– Kun MammuttiSydän kytketään kamiinan päälle, puusta muodostuvat kaasut poltetaan korkeassa, yli 800 asteen lämpötilassa. Kaasujen palaminen on täydellisempää ja savukaasut huomattavasti puhtaammat, kertoo Nunnanlahden Uuni Oy:n perustaja sekä MammuttiSydämen keksijä ja kehittäjä Juhani Lehikoinen. Näin savuhormitkin jäävät pikeytymättä ja nokeutumatta, eikä savupiippuihin aiheudu nokipalon vaaraa.

MammuttiSydämen ansiosta varaavia NunnaUuni-tulisijoja voidaan valmistaa erilaisilla pintamateriaaleilla. Se luo myös yhteistyömahdollisuuksia kaikkien tulisijavalmistajien, tulisija-alan toimijoiden ja yrittäjien kanssa kansainvälisesti.

Kuvassa tulevaisuuden tulisijaa kuvaa MammuttiSydämellä varustettu Kruunu-takka, jonka lämmönvarauskivet ovat poikkeuksellisesti pyöreät. Myyntimalleissa ne ovat neliskulmaiset.

Kamiinamallin sisämitat: L 544, S 472, K min 1 715 mm, paino noin 400 kg. Kamiina ja MammuttiSydän -varaaja ilman ulkokuorta 2 900 euroa.

MammuttiSydän-varaaja koko vuolukiviulkokuorella, paino noin 1 400 kg, hinnat 4 550-4 850 euroa.

Lisätietoa www.nunnauuni.com