KOONNUT ANNE KORHONEN
KUVAT VALMISTAJAN
 
Dominique ImbertMontpellierissä vuonna 1940 syntynyt Dominique Imbert on muotoilijana erityinen, sillä hän ei ole opiskellut arkkitehtuuria, muotoilua eikä taidetta. Intohimo ja intuitio ovat aina ohjanneet Imbertiä. Alun perin hän opiskeli kirjallisuutta Pariisissa ja Lontoossa ja toimi useamman vuoden kirjallisuuden opettajana, kunnes päätti vaihtaa liitutaulun alasimeen. Imbert muutti vuonna 1967 Etelä-Ranskaan Viols-le-Fortin keskiaikaiseen kylään, minne hän perusti pienen pajan metallitöitään varten.
 
Veistosten ja huonekalujen valmistamisen keskellä syntyi myös ensimmäinen omaan käyttöön tarkoitettu takka. Se herätti suurta ihastusta Imbertin vieraissa ja näin Focus sai alkunsa. Nykyään takkoja valmistetaan noin 3 500 kappaletta vuodessa.
 
Imbert on saavuttanut takoillaan kansainvälistä menestystä ja useita design-palkintoja. Takkoja on haluttu museoihin ja arvokkaisiin julkisiin tiloihin.
 
Mikä on Dominique Imbertin takkojen salaisuus, joka tekee niistä niin erityisiä? Ehkä tunne, että jokaiseen takkaan on jäänyt elämään se intohimo, jolla Imbert on sen suunnitellut
 
Suomessa Focus-takkoja myy Takkamaailma, www.takkamaailma.com. Lisätietoja www.focus-creation.com
 
Metafocus
Takka on kaunis myös silloin kun sitä ei käytetä. Metafocus-mallin pronssiset luukut voi sulkea.
Elliptofocus
Jokainen Focus-tulisija on kuin taideteos. Takoissa yhdistyvät onnistunut muotoilu ja käytännöllisyys. Elliptofocus on uusimpia malleja.

 

Gyrofocus
Vapaasti katosta roikkuva Gyrofocus syntyi vuonna 1968. Siitä on jo muodostunut muotoiluikoni.
Stonefocus
Dominique Imbert ammentaa ideoita takkoihinsa historiasta. Kuvassa Stonefocus.