Näin vaihdat ilmanvaihtolaitteen suodattimen

Lämmitys

Sopiva vaihtoväli ilmanvaihtosuodattimille on 6 kk. Mikäli olosuhteet ovat poikkeuksellisen vaativat, kannattaa suodattimet vaihtaa useammin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

1) Tutustu kotisi ilmanvaihtolaitteeseen ja merkitse muistiin laitteen merkki ja malli sekä valmistusvuosi.

2) Tutustu huolellisesti asennusohjeisiin ja itse tuotteeseen. Varmista, että sinulla on hankittuna sekä karkeasuodatinarkki että hienosuodatinkasetti.

3) Sammuta ilmanvaihtolaite käyttökytkimestä ja varmista, että puhallin ei pyöri, kun avaat laitteen huoltoluukun. Huoltoluukun takaa löytyvät vaihdettavat suodattimet.

4) Poista ilmanvaihtolaitteesta ensin likaiset suodattimet. Mittaa varmuuden vuoksi suodattimien äärimitat ja merkitse ne muistiin. Laita likaiset suodattimet varovasti jätesäkkiin. Käytetyt suodattimet voit hävittää energiajätteenä.

5) Imuroi ilmanvaihtolaitteen sisäosat varovasti siten, että suodattimien etupuolelle mahdollisesti kertynyt pöly saadaan puhdistettua ennen uusien suodattimien asennusta.

6) Asenna ensin hienosuodatinkasetti pakoilleen. Kasetin reunassa on nuoli, joka osoittaa ilman virtaussuunnan. Leikkaa karkeasuodatinarkista sopivan kokoiset kappaleet ja asenna paikalleen. Karkeasuodatin asennetaan siten, että suodattimessa oleva painettu teksti tulee aina lämmöntalteenottoyksikköön päin. Asenna hienosuodatinkasetti paikalleen. Tarkista, että asennus on tiivis, eikä ohivuotoja ole.

7) Sulje huoltoluukku, käynnistä laite ja tarkkaile hetki, että laite toimii moitteettomasti.

8) Merkitsi muistiin suodatinvaihdon ajankohta.Sopiva vaihtoväli ilmanvaihtosuodattimille on 6 kk. Mikäli olosuhteet ovat poikkeuksellisen vaativat, kannattaa suodattimet vaihtaa useammin.

Toimittaja: Tomi Karmaluoto
Tuotanto: Nettitelkku 2010 ja Sinituote Oy

Materiaali on julkaisijan tuottamaa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmanvaihto ilmanvaihtokone


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: