Varsinkin tuo kohti vähäpäästöistä Suomea on ainakin pääpiirteittäin hieno selonteko! Eli tuostahan Me ollaan koitettu pitää ääntä kaikissa seminaareissa ja foorumeissa mihin ollaan osallistuttu. Ja mikä parasta Vanhanen on selkeästi perehtynyt asiaan, eikä vaan toista neuvonantajiensa mielipiteitä niin kuin olemme huomanneet ”joidenkin toisten poliitikkojen tekevän”, tästä todella isot pisteet Matille! Samalla esitys osoittaa Meille, että olemme todellakin oikealla asialla. Tuota tosin osa Meistä ei ole missään vaiheessa epäillytkään mutta on se silti aina hyvä saada “varmistusta” tekemiselleen, eikös? Samahan pätee varmaan jokaisen duunissakin eli välillä on kiva kuulla tekevänsä hyvää työtä.

No noista innostuneena otimme siis yhteyttä kysymyspatteriston kanssa, viestinsä sai niin Vapaavuori, Vanhanen, valtioneuvosto, kuin ympäristöministeriökin. Ympäristöministeriöllä on HINKU-hanke, josta olisi kiva tietää paljon enemmän. Odotamme innolla mitä kontakteista seuraa!

Rapparit saivat sokkelinkin rapattua, lisäksi saivat ”häivytettyä” telineiden jäljet seinästä. Se ”auringon tarkka” lopputulos oli sitten todella häilyvä käsite. Kuten aikaisemminkin on todettu, niin ko. rapparipojat on aika velikultia… Ikävä kyllä ei pelkästään positiivisessa mielessä. No nyt alkaa lopputulos olla kunnossa kuten yllä olevasta kuvasta voi nähdä.

Viikon lopussa tulikin muutama mielenkiintoinen viesti. Mm. Ympäristöministeriöstä otettiin yhteyttä. Mielenkiinnolla odotamme mitä siitä seuraa.

Hanna kävi tutustumassa lapsen huoneen tuotteisiin (niin paljon kivoja vaihtoehtoja), muuten viikonlopun vietto sujui rauhallisissa merkeissä, Teron sukulaisia oli meillä viikonlopun kylässä, joten raksalla käytiin vain esittelemässä paikkoja. Sunnuntaina siirrettiin loput eristelevyt kellariin odottamaan seinille laittoa…siitäkin on tulossa varsinainen proggis, kun alkuperäiset teippaukset pitää kaivaa ylös ja teipata kunnolla (100% tiiviisti) ennen lisäeristeiden liimausta.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.