• Ikkunatoimittajien kontaktointi alkaa.
  • Maalämpö on todennäköisen lämmitysmuotomme tällä hetkellä.
  • Tarjouksia pyydetään ja käydään tapaamassa edustajia.
  • Kattotiilien toimittajilta kysellään tarjouksia.
  • Kodinkoneiksi on pitkään ehdolla perinteisen kodinkonevalmistajan uusi musta sarja. Kunnes näemme Gorenjen ORA-ITO-sarjan koneet ja olemme todella myytyjä.
  • Sisustussuunnittelija tuo yhden erittäin mielenkiintoisen lattiamateriaalin, epoksilattian.

Lahden raksamessuilla törmäämme EPS-valuharkkoihin ja alkaa tiedon etsintä, joka johtaa isoimpaan ”läpimurtoon” projektissamme ;). EPS-valuharkot vaan kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta. Paljon paremmat U-arvot kuin ”perinteisissä” valuharkoissa ja tietty se, että yksi harkko painaa alle 2kg! Kävimme tutustumassa soliton demotaloon ja se viimeistään vakuutti meidät. Siellä oli paljon asioita mitkä ovat NIIN tulossa meille. Tosin meille on tulossa vielä laajemmin.

  • Ensimmäinen versio valaisusuunnitelmasta tuli, onhan mahdoton määrä lamppuja…

Kivitalotoimittajien kilpailutus on osoittautumassa aivan mahdottomaksi, tuntuu ajan kuluttamiselta, ilman mitään järkiperäistä lopputulemaa. Eli jos eroja on, niin niitä ei tavallinen kertarakentaja huomaa.

Hifistys: oikeastaan kaikki ”perinteiset” hifiliikkeet tarjosivat aika samoja systeemeitä eli sonosta tai bosea, jotka eivät ole lähelläkään sitä mitä me olemme hakemassa. Tältä osin katseet ovat käännetty Soliton suuntaan. Tero käy Lumia Oy:ssä juttelemassa, mitä he voisivat tarjota projektiimme. Lumia kertoo kotisivuillaan:

”Tavoitteenamme on vastata AV-alan tietoteknisiin haasteisiin ja tarjota uudenlaisia työvälineitä esitystekniikan ammattilaisille.”

Lumian toimitusjohtaja kertoo, että heillä on kiinnostusta lähteä projektiin mukaan. Heillä on todella paljon hyviä ideoita miten tekniikkaa on mahdollista käyttää yksityiskohteissa hyväksi tänä päivänä. Tämä on pidettävä mielessä kun alamme Soliton kanssa suunnitella taloautomaatiokokonaisuutta.

EKO-taloideaa aletaan tosissaan miettiä mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi ”teemaksi”

Alusta asti on ollut tarkoitus tehdä matalaenergiatalo, mutta se idea alkaa saada uusia ulottuvuuksia. EPS-harkkovalmistajalta on tulossa kevään aikana uusi entistä paremmat arvot omaava harkko ja se alittaa jo A-luokan matalaenergiatalon runkomateriaalin U-arvot.

 

Lisätietoja: AV-alan tietotekniikkayritys www.lumia.fi

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!