Tilaajan laatima skitsi varaajan mitoista ja yhteistä.

Lähtökohta oli se, että 80-luvulla asennettu varaaja vuoti, oli huonosti perustettu ja huonosti eristetty liian matalan asennustilansa takia. Paikalleen se oli aikanaan saatu nosturilla nostamalla ennen välipohjan valamista. Omistajaa harmitti varaajan tilanne, ja mietittiin mitä voisi tehdä. Oivallettiin helposti, että vanhan varaajan saa pois ja ulos vain paloittelemalla se osiin. Mutta tilaa ei ollut tuoda sisälle uutta, luokkaa 2 – 3 kuutiometrin tilavuuden varaajaa, paitsi ehkä useamman pienen varaajan yhdistelmänä. Tällainen yhdistelmä arvelutti ja niinpä omistaja soitti useampaan seudun metalliyritykseen, toiveena saada uusi varaaja rakennetuksi paikalleen. Viimein löytyi sopivan kokoluokan paja, jolla oli ja on kykyä ja myös intoa tehdä omistajan laatiman piirustusten mukainen varaaja. Kokemusta pajan johdolla ja hitsareilla oli sadoista, ehkäpä tuhansista aiemmin tehtaalla tehdyistä varaajista, joten projekti oli helppo antaa varkautelaisen VarFer Oy:n hoidettavaksi. 

Tarjouspyyntöä varten omistaja laati luonnoksen powerpointilla sekä listan varaajan mitoista ja liitännöistä sekä kierukoista.

Tilaajan laatiman kuvan selitykset sekä lisämäärittelyt:

1,2 = kattilayhteet,(4 kpl) NS50

3 = käyttövesikierukka. Pyöreä/neliölaippa, 300 mm. Läpimenoreiän koko varmistetaan myöhemmin.
Laippa varustetaan 800 mm pitkällä vaakasuoralla tukiraudalla kierukan tukemista varten

4= miesluukku , pyöreä/neliö. Valmistaja määrittelee koon.

5 = aurinkopaneelikierukka. Pyöreä/neliölaippa, 300 mm. Läpimenoreiän koko varmistetaan myöhemmin.
Laippa varustetaan 800 mm pitkällä vaakasuoralla tukiraudalla kierukan tukemista varten

6 = lämmitysvastusten yhteet, (3 kpl)  NS 50

7 = termostaattien ja mittarien ja varolaitteiden yhteet ( 7 kpl). NS20

8 = verkostoyhteet, (4 kpl). NS32

9 = ilmastusyhde. Sijoitetaan niin ylös kuin suinkin mahdollista. NS20

Yhteiden ja luukkujen paikat suhteellisesti kuvat mukaisesti (ei senttitason vaatimuksia sijainneille) lukuun ottamatta kattilayhteiden (1,2) sijaintia.

Varaajan sisään ja alle tulevat jäykisteet vapaasti muuten paitsi ei kierukoiden kohdalle vaakasuunnassa.

Alapuolisten jäykisteiden max. korkeus 100 mm.  Ei välttämättömiä.

Toteutukseen valittiin suorakulmainen varaajamalli, jotta pannuhuoneen nurkkatila saatiin mahdollisimman hyvin hyödynnettyä. Lisäksi suoraseinäinen malli soveltui eristettäväksi villa- ja polyuretaanilevyillä.

Varaajakaupat tehtiin ja työt alkoivat VarFerin pajalla. Materiaalina käytettiin ruostumatonta AISI 316L -levyä. Vaihtoehtona olisi ollut esimerkiksi ”musta levy” AISI 304L. Levypaksuudeksi valittiin neljä milliä. Muutaman päivän työstön jälkeen pajalla valmistuivat uuden varaajan osat, tärkeimpinä kaksi kappaletta 60 cm leveitä lohkoja. Nämä mahduttiin kuljettamaan kahden miehen voimin mukavasti perille pannuhuoneen takaseinälle. Edes pannupesää ei tarvinnut siirtää pois tieltä.


Varaaja pannuhuoneen perälle asennettuna.

Varaajan lohkot hitsattiin paikan päällä yhteen kahdelta puolelta MIG-hitsausmenetelmällä. Ulkopuolelta hitsaaminen vaati varaajan kallistelua, tämä huomioitiin varaajan korkeusmitoissa. Sisältä hitsausta varten yksi varaajan huoltoluukuista tehtiin niin isoksi, että hitsaaja pääsi sisälle saumaa hitsaamaan. Samalla asennettiin seinämiä tukevat poikkiraudat. Vanhan varaajan purku ja hitsaustyöt paikan päällä kestivät kahdelta hitsarilta pari työpäivää. Rutistettuna nämä työt saadaan tehtyä yhdessäkin päivässä.


Ilmeistä päätellen varaajan sisälläkin hitsaajalla oli riittävästi tilaa toimia. Hitsaaja Vaiko Raak työn touhussa varaajan sisällä.

Varaajan eristys tehtiin kaksikerroksisena. Varaajan peltiä vasten laitettiin 50-millinen levyvilla. Tämän päälle asennettiin 75 mm Finnfoam-levy saumat uretaanivaahdolla tiivistäen. Villa suojaa finnfoam-levyn liian korkeilta lämpötiloilta.

Pohjan puolelle ei laitettu jalaksia lainkaan, vaan varaajan tasainen pohja jätettiin suoraan finnfoam-levyn päälle. Se kestää tyypistä riippuen noin 15 – 25 tonnin painon/neliömetri! Varaajan pintaan tulee aikaa myöten palon ja kulutuksen kestävä pintalevy, ilmeisimmin gyprokista tai pellistä.

Kokemukset ja tuntumat varaajan paikalleen rakentamisesta ovat järkiään positiivisia:

  • varaajan mitoitus, yhteet ja kierukat sekä niiden paikat voitiin suunnitella kohteen mukaisesti
  • ovia ja kattorakenteita ei tarvinnut suurennella eikä edes pannupesää siirtää paikaltaan muutaman neliömetrin pannuhuoneessa
  • toteutus sujui lähes yhtä nopeasti kuin valmiin varaajan toimitus tehtaalta
  • pienet muutokset mahdollisia vielä asennuspaikallakin
  • varaaja ei tahdita talon perusrakennustöitä
  • pannuhuonetila voidaan viimeistellä ennen varaajan tuloa
  • mahdollista valita varaajamateriaali
  • kotona tehtävä työn osuus kelpaa verotuksen kotitalousvähennyksiin
  • kustannukset vain vähän (n. 20 – 25 %) suuremmat kuin samankokoisella vakiovaraajalla!

Suurin talon isännälle jäänyt työ oli varaajan eristäminen. Senkin vaiheen voi ottaa palveluna. Esimerkiksi uretaaniruiskutus jutun kohteeseen olisi maksanut n. 600- 700 euroa 300 km:n matkakuluineen. (kts. esim. http://www.uretaanieristys.fi/)  

Lisätietoja: Markku Tyrväinen, VarFer Oy, www.varfer.com, puh. 020 7631840 tai 040 5020924.