Yksi varteenotettava pvc-ikkunatarjoaja kävi tontilla näyttämässä karmia ja keskustelemassa kanssamme.

Työmaapäällikkö keksii aivan loistavalta vaikuttavan idean, mitä jos tehtäisiin ”vintille” toiselle puolelle tekninen tila ja toiselle vaikka varasto. Aivan mahtava idea…. Varsinkin jos se todella palvelee talomme lämmitys, iv yms. Asioita…

Loppuviikosta käy toinen vielä tässä vaiheessa mukana oleva ikkunatarjoaja. Molemmat ikkunatarjoajat tarjoavat Saksan kahden parhaan ikkunavalmistajan karmeja. Mutta ikävä kyllä kumpikaan ei pysty tarjoamaan Saksan parhaita karmeja. Tai pystyisivät mutta hinta kaksinkertaistuisi. Nyt molemmat tarjoavat ikkunoita joilla päästään alla passiivitaloluokituksen arvoihin. Eli U-arvo alle 0,8, jota olemme pitäneet passiiviajatukseen ”hurahdettuamme” minimi vaatimuksena.

Lauantaina kävimme kasaamassa autokatoksen seinät muutamaa harkkoa vaille valmiiksi. Ja illalle sitten Tero oli sählyjengin saunaillassa ja Hanna tyttöjen kanssa uudessa Flamingossa. Ainakaan Terolla ei ollut erikoisen ”ohkainen” olo.

Sunnuntaina kävin Työmaapäällikön kanssa juttelemassa 3 tuntia www.passiivi.fi Jussin kanssa Hyviä vinkkejä ja oli kiva jutella ”samanhenkisen” kaverin kanssa. Eli He tekevät takuuvarmasti passiiviluokituksen täyttävän talon. Meillä on vielä hieman ”auki” jaksammeko vetää ihan niin loppuun asti ajatuksen. Toisaalta Meillä on enemmän ajatuksissa tehdä EKO-talo. Eli vaikkakin passiivitalon vaatimuksiin pääseminen säästäisikö lämmitysenergiaa. Olemme viemässä (ainakin mielestämme) kohdettamme myös ekoajattelua kohti. Mitä tämä sitten loppupeleissä tulee käytännössä tarkoittamaan… Sitä emme vielä tiedä.

 

 

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!