Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Muutto tämän vuoden puolella voi tehdä tiukkaa…

Lämmitys
Raksalla ei tälläkään viikolla tapahtunut juuri mitään. Tätä "vauhtia" muutto tämän vuoden puolella voi tehdä tiukkaa. Arkkitehti piirteli väliseiniä paikoilleen ja Meillä oli niihin muutamia ehdotuksia, joten lopulliset kuvat taitavat tulla vasta ensi viikolla. Mutta parempi se on tässä vaiheessa vielä "hinkata" niitä muutama päivä lisää.

Lehtiyhtymän toimittajalta tuli juttu kommentoitavaksi. Kyllä se on kiva lukea osaavan toimittajan aikaansaannosta parin tunnin juttelusta. Juttu ei ole liian asiapitoinen vaan toimittaja sai siihen mukavan tarinan taustalle. Sinänsä jutun tarina oli kyllä meillä hahmoteltuna mutta siitä tuli ehkä parempi kuin ajattelimme. Tosin läheskään kaikkea ei noin pieneen juttuun saa millään mahdutettua mutta varmasti herättää lukijoiden mielenkiinnon. Ja lisää juttujahan on varmasti tulossa. Nyt tuleva juttu on hyvin pintapuolinen ja keskittyy lähinnä vain osittain passiivitalojuttuun. Siitäkin riittäisi todella paljon tarinaa ja faktaa. Jutun aiheita projektissamme on helppo löytää jatkossakin, sen verran paljon yksityiskohtia on mietittävänä ja varsinkin ”yhteen sovitettavina”.

Akustoinnin haasteet

Yksi asia mihin olemme törmänneet puhuttaessa moderneista kivitaloista, korkeine auloineen yms. tiloineen on akustoinnin haasteet. Tähän olemme etsimässä ratkaisua, markkinoilla on ainakin muutama hyvä ratkaisu yläpohjan akustoinnin parantamiseen. Mutta se onkin sitten vain katto, Meille tulee niin iso ja niin korkea avoin tila, että akustoinnin ja äänten absorboimiseksi etsimme ratkaisua vieläkin. Vieläkin siksi, että tätä olemme selvitelleet jo pitkään ja mikään vaihtoehto ei ole vaikuttanut juuri siltä oikealta ja juuri Meille sopivalta. Jossain vaiheessa kohta tarvitsee alkaa päättämään sisäseinien materiaaleja, paksuuksia yms. Ja sitä ennen pitäisi olla joku ”sotasuunnitelma” ko. haasteiden ratkaisemiseksi…

Yksi mielenkiintoinen keskustelu käytiin toimittajan kanssa autoteollisuuden tilasta. Pääasiassa liittyen muutamien automerkkien nyt markkinoille tulleisiin eco-malleihin. Ne jotka ovat blogiamme seuranneet jo pidempään, muistanevat varmaan, että kun pääsemme muuttamaan, niin tarvitsemme toisen auton. Tällä hetkellä vahvoilla ovat autot, jotka ovat samassa ”liigassa” tulevan talomme kanssa energia-asioissa.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 syyspuolella. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU