Koko viikko meni pitkälti lomaa odotellessa

Pitäisi varmaan soittaa ministeri Vapaavuorelle, että mistä saa 0,4 U-arvon ulko -ovia, niitä kun ei laajojen etsintöjen jälkeenkään löytynyt. Tämä on kyllä turhauttava yksityiskohta mutta emme vielä luovuta, vaan siirrämme ovien hankintaa edelleen.

Kipsiuretaanilevyjä alkoi tulla työmaalle, joten niiltä osin tehtävää taas riittää.

Torstaina huomattiin, että oltiin missattu todella hyvältä vaikuttava seminaari, Suomen automaatioseuran ” Rakennusautomaatiolla energiatehokkuuteen”.

Seminaarimateriaalin perusteelle se olisi ollut juuri se seminaari missä meidän olisi pitänyt olla. Ohjelman kymmenestä esityksestä 8-9 olisivat olleet erittäin mielenkiintoisia, varsinkin jos olisi päässyt naamatusten juttelemaan esittäjän kanssa. Toisaalta ennenkin kun olemme olleet seminaarissa missä on monta mielenkiintoista esiintyjää niin yleensä sen ensimmäisen kanssa jää jo suustaan kiinni siksi aikaa, että toiset ovat jo lähteneet. Tästä hyvänä esimerkkinä viime syksyn energiaseminaari Jokelassa, jonka Annin blogin lukijat varmaan muistavatkin. Eli EasyLed löytyi sieltä! Mutta silloin olisi ”pitänyt” ehtiä juttelemaan myös St1:sen markkinointipäällikön kanssa. Se on harmittanut matkan varrella useasti. St1 kun vaikuttaa olevan kestävän kehityksen asialla…

Joka tapauksessa laitoimme sähköpostia em. seminaarin esiintyjille, josko saisimme joltain lisätietoa esityksestä ja mahdollisesti sovittua tapaaminen paremmalla ajalla.

Perjantaina alkoi loma!

Sitä on taas odotettu ja ny hihat heilumaan. Onneksi säätiedotuskin kertoi, että helteet ovat toistaiseksi ohi! Mutta ennen hihojen heilumista lähdimme mökille rentoutumaan… Mökillä Tero yritti kalastaa ja Hanna ottaa aurinkoa, kumpikaan ei juuri hommissaan onnistunut…

Tämä kesäloma on pakko ottaa rennommin kuin vuosi sitten, vaikka se tarkoittaisikin, taas valmistumisen viivästymistä. Työrupeama tuntui vaan niin pitkältä kun viime kesänä emme pitäneet juuri muutamaa päivää enempää lomaa. Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin omakotitalo, vaikkakin siitä ollaan tekemässä meidän Unelmataloa  .

Mahdollisimman vähäpäästöisen auton hankinta etenee mutta yllättävältä taholta tuli takaisku kyllä, nyt harkintaan tulee myös muut kuin Refuel autot, maakaasu on nyt vahvoilla… Tämä vaan pienenä tilannetietona, ettei asia unohdu.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.