LVI-suunnittelijalta tuli lattialämmityskaaviot, niitä ehkä pitää vielä miettiä tarkemmin.

Tiistaina saatiin vahvistus, että Uponor on kiinnostunut lähtemään yhteistyökumppaniksi. Ensi viikolla on tapaaminen raksalla ja katsotaan miten edetään sen kanssa. Meillä on muutamia ideoita esittää heille energiansäästöä ajatellen, tiedämme, että ko. asioita on jossain mietitty mutta emme ole löytäneet mistään, onko kukaan toteuttanut… Tästä lisää jatkossa.

Keittiötoimittajamme ilmoitti, että nyt heille on tullut meille tulevasta kaapistojen ovesta malliovi. Keskiviikkona käytiin keittiötoimittajamme luona katsomassa ko. malliovea ja sehän oli just sellainen kuin on keittiökoneidemme etulevyt eli täydellisesti sopii. Vielä kun he viimeistelevät ne samalla tavalla, kuin koneiden ovet on viimeistelty, niin avot se on siinä. Todella upea siis!

Perjantaina lähdettiin Tampereelle Asta-messuille

Perjantaina pidettiin talvilomapäivät ja lähdettiin Tampereelle Asta-messuille. Syy miksi juuri perjantaina menimme messuille, oli luento: ”Passiivi- ja matalaenergiarakentamisen haasteet” ko. luento oli ehkä vähän hmmm miten sen nyt sanoisi… Ei oikeastaan mitään uutta meille, toki se on aina silloin tällöin hyvä kuulla mitä tutkijat ajattelevat ko. talojen tekemisestä ja niihin liittyvistä haasteista. Mutta jos nyt olisimme alkuvaiheessa ja vasta miettisimme passiivitalon rakentamista, niin tuo luento ei ainakaan rohkaisisi meitä. Mutta sen allekirjoitamme, että suunnittelu vaatii paljon aikaa ja pitää olla valmis kyseenalaistamaan monien pitkään rakennusalalla olleiden ohjeita ja varsinkin mielipiteitä.

Messuilla luotiin taas hyviä ja mielenkiintoisia kontakteja. Yksi oli suomalaisen energiayhtiön aurinkokeräimet sekä heidän mahdollisuus toimittaa meille vesikiertoinen pellettitakka. Ensi viikolla täytyy ottaa yhteyttä ja jutella tarkemmin.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden syyspuolella. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.