Taidettiin lyödä lukkoon tuleva kiuas. Eli irti arjesta ja saunaan Mondexin total smooth! Lopullinen päätös tehdään varmaan lähiaikoina. Samoin ainakin varaston ja teknisen tilan kattoon on todennäköisesti tulossa Halltexin kattolevyt! Kun jaksottaa näkyvien pintojen päätöksiä, niin tuntuu useammin, että muutto lähestyy.

Tällä viikolla varmaan lyödään lukkoon myös integroitavien valaisimien paikat ja sitä kautta koot ja määrät… Hyvässä valossa on erinomaista elää! Suunniteltiin myös ostoslistaa huonekalukauppaan… Siinä vasta onkin pitkä lista.

Kertopuurunko ja erilaisia levypintoja

Gyprocin väliseinistä ei löytynyt selvää suosikkia tv-huoneen seinänrungoksi, joten sekin toteutetaan kertopuurungolla. Tai olihan Gyprocin valikoimassa tietysti oikein ko. tarkoitukseen tehtyjä seinärakenteita mutta ne olivat liian paksuja. Eli 3,5m korkean seinän minimipaksuus olisi ollut n.20cm kun tilaa seinälle on vain reilu 10cm.

TV-huoneen akustointiin taidetaan etsiä sittenkin toteutusta Ecophonin seinälevyistä, ko. levythän voi päällystää printtikankaalla. Katsotaan sitä myöhemmin mutta nyt alkoi toisen rungon pystytys, ja sen tarkemmasta suunnittelusta seurasi sitten taas selvitettäviä/päätettäviä juttuja. esim. av-syvennykseen tulevan kaapin etsiminen, millainen sen tulisikaan olla? Ainakin syvennyksen alaosassa voisi olla 2-3vetolaatikostoa niin levyille kuin tuleville peliohjaimille ymsyms… Täytyy selvittää paljonko tilaa itse av-laitteet vaativat. Tässä vaiheessa pitää käydä hakemassa jostain tarjouksesta tai kierrätyskeskuksesta vaatekaapin runko, se asennetaan syvennykseen ja tiivistetään. Budjettiluokan ratkaisu mutta antaa vielä paljon vaihtoehtoja!

Terassin palkit

Lisäksi lähiaikoina pitäisi tilata terassien palkit vihdoin… Samalla voisi löydä lukkoon töissä milloin olisi terassien tekoaika! Työmaa-appi lähtee pirunsaareen ”muutamaksi viikoksi” ja sillä aikaa talkooporukalla tehdä terassit/parveke. Pitkään mietimme ja suunnittelimme, että parvekkeen kaiteet n.10m2 tulisi aurinkopaneeleita mutta tämä on nyt kariutumassa. Yhtenä ideanahan oli hoitaa ko. paneeleilla valaistuksen tarvitsema energia mutta nyt kun valaisimet tulevat verkkovirralla ja konverttereiden käyttö ei oikein innosta niin se siitä.

Sisäkattomateriaalit loppuihin kattoihin

Tällä viikolla myös taidettiin löydä lukkoon sisäkattomateriaalit loppuihin kattoihin eli Halltexin kattolevyillä saa todella hyvännäköistä pintaa ja vielä hyvillä ominaisuuksilla varustettuna! Nyt ei muuta kuin loput katot umpeen, tai no vielä pitää odottaa mahdollisien turvapuolen ratkaisuiden asentamista. Niiden osalta lopullisien päätösten tekeminen on venähtäny, niiden tarpeellisuus on vähän keneltä kysyy. Toinen luokittelee pakollisiksi toinen taas aivan turhaksi… Sammutusjärjestelmä ainakin osoittautui niin hintavaksi, että se skipattiin siltä seisomalta.  

Joka tapauksessa viikonloppuna Tero nakutteli rimoituksia kattoihin Halltexin levyjä varten, todella aurinkoisessa säässä. Kesä tulee kovaa vauhtia, ihanaa! Myös edistettiin tv-huoneen äänieristysseinän tekoa…

Samoin aloitettiin autopihan asfaltoinnin tarjouspyyntökierros. Ihan mielenkiinnolla odotellaan vastausaktiivisuutta…  Tarjouspyynnöt tietoineen lähti kuudella toimijalle. Edelleen rakennusalaa tuntuisi vaivaavan osittain se, että vaikka nettisivut alkaa jo olemaan ihan modernit ja ylläpidetyt niin sivuilla oleviin sähköpostiosoitteisiin lähetetyt viestit tuntuvat menevän harmittavan usein ”bittiavaruuteen”.

Nyt pitäisi myös pistää LVI-suunnitelmaan niin pumput kuin venttiilitkin. LVI-suunnittelija siis kutsuttiin käymään!

No valaisimien lopullisen määrän laskenta taisi mennä ensi viikon to do-listalle…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.