Pohjanmaan reissulta tultiin jo maanantai-tiistaiyönä kotiin ja siten Tero oli keskiviikkona pirteänä tekemässä lumitöitä raksalla jo seiskan jälkeen. Lumityöt ovat tosiaan jääneet hyvin vähälle ja niinpä Unelman pihassa riitti töitä… Sunnuntai olikin sitten ainoa päivä kun Tero ei tehnyt lumitöitä.

Suomen WWF:n edustaja soitteli, puhelun aiheena oli älykkäät sähköverkot. Ts. kahden suuntainen sähköliittymä, ko. liittymä, jonka perään olemme pitäneet ääntä jo pitkään ja monilla foorumeilla! WWF lobbaa nyt kovasti älykkäiden sähköverkkojen puolesta ja siinä työssä Me haluamme olla mukana! Pitkä oli puhelu ja puolin ja toisin saimme, hyviä juttuja ja saimme varmasti molemmat uusia näkökulmia.


Katon villoittaminen

Keskiviikkoaamuna vierailimme läheisessä konevuokrausyrityksessä 

Otimme kyytiin kanavanostin Ja tietysti heti kokeiltiin, miten ylös sillä saa nostettua levyt– lopputulos oli, että riittävän ylös. Samalla saadaan nostettua teknisen tilan ja varaston väliseinävillat ja gyprocit.

Tero aloitti heti katon villoittamisen. Kivan oli villaista hommaa, vaikeusastetta loi ”muutamat” sähköpiuhat…  mutta muuten homma meni vallan ripeästi! Yksi asia mitä vähän mietimme on, että nyt ilmansulun sisäpuolella laitamme 50mm villan, tosin se ei tule ihan 100%:sesti ja lisäksi suuri osa levytetään ”jonkinsortin” reikälevyillä eli emme ole huolissamme tuosta. Emmekä laske sitä yläpohjan eristävyyslaskelmiinkaan… Vähitellen alkoi levyjä kiinnittymään kattoon! Ja hyvältähän se rupes näyttämään, eikös?

Viikon aikana ehdittiin taas parantamaan paljon maailmaa ja hyviä juttuja saatiin ideoitua, katsotaan mitä niistä seuraa. Aurinko alkoi todella lämmittämään keräimiämme, keräimissä ei siis vielä kierrä mikään neste, joten pelko oli, että käyvät liian kuumana. Lämpötilaa seurasimme ja se oli hyvä ajatellen tulevaisuuden käyttöveden lämmittämistä mutta huolestuttava ajatellen ylilämpenemisvaaraa… Eikä löytynyt tarpeeksi pitkiä tikkaita, että olisimme saaneet peitettyä keräimet…

Sunnuntaina otettiin rennosti, Tero kävi villottamassa ja laittamassa muutaman Gyproc-levyn TV-huoneen uloimpaan seinään ja Teron isä alkoi proppaamaan alaslaskun kiinnikkeitä ruokailutilan kattoon… Mielenkiinnolla odotetaan miten kätevä Gyprocin systeemi onkaan, ainakin vaikuttaa pätevältä teoriassa!


Akustiikkalevyjä katossa

Tero oli lomaviikon jälkeen ihan sippi, joka ilta uni tuli viimeistään kymmeneltä ja paikat olivat ilta illalta yhä väsyneemmät…

Muutamana päivänä kun aurinko paistoi, tarkkailimme aurinkokeräimien lämpötilaa ja sehän alkaa nousta huolestuttavan korkeaksi, huolestuttavan siksi kun keräimet ovat vielä tyhjät ja ylikuumeneminen vaurioittaisi niitä. Mutta jo helmikuun puolella alkaisivat tuottaa ihan ok tasolla lämmintä vettä. Itse asiassa niin paljon, että sillä hoitaisi helpostin niin ”lämmityksen” kuin käyttövedenkin energiantarpeen ja sehän ei voi olla kuin hyvä havainto, eikös?

Olikohan täällä mainintaa siitä, kun yksi uusi kotimainen taloautomaatiotoimittaja otti yhteyttä jo viime vuoden puolella ja ”tarjosi” heidän järjestelmäänsä. Kovat olivat kehut ja vähän ”hyshys”-meininkiä kun oli liikkeellä ennen virallista julkistamista… Jos ei muuten, niin ihan mielenkiinnosta aloitettiin sähköpostinvaihto lähinnä järjestelmän ominaisuuksista ja integraatio mahdollisuuksista, niitähän riitti eli varmasti ihan perushyvä järjestelmä mutta uteluista huolimatta emme päässeet lähellekään sitä tarkkuutta vastauksissa kuin mitä haimme ja itse asiassa alkoi jo tutuksi käynyt radiohiljaisuus… Puheiden perusteella hiljaisuuden syy voi tosin olla käsiin räjähtänyt kysyntä, niin hyvin kuulemma tuote otettiin vastaan lanseeraustilaisuudessa.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.