Tämä viikko alkoikin oikein tehokkaasti.

Olimme saaneet kutsun valaisimien ystävämyyntiin Helsinkiin ja päätimme vierailla siellä heti Teron töiden jälkeen. Saldona siltä reissulta mukaan tarttuivat Unelman todennäköisesti ainoat integroimattomat valaisimet (nämä olivat Hannan toivelistalta)! Nämä valaisimet pitää vielä lähettää Easy Ledille ”tuunattavaksi”, että saadaan asianmukainen valonlähde vielä sydämeksi. Oston jälkeen tuli sama fiilis kun sohvien ostosta, kun näkee jonkun tuotteen, niin tietää heti, että onko se mitä on aina halunnut.

Muutama viikko sittenhän kontaktoimme Suomalaisia valaisinsuunnittelijoita, josko Heillä olisi LEDit suunnitteluissa mukana. Saimme vain muutaman vastauksen ja aika vähissä oli Suomalaiset valaisimet, joissa on LEDit. Toivottavasti niillä, jotka eivät vastanneet mitään, on LEDit käytössä ja kädet niin täynnä töitä, etteivät siksi ehtineet vastata! Tiedämme, että maailmalla on jo paljon innovatiivisia suunnittelijoita, jotka hyödyntävät LEDien tuomia innovaatiomahdollisuuksia. Harmi jos Suomalaiset eivät ole mukana tämän kehityksen aallonharjalla…

Hanna maalasi alakerran seiniä viimeiseen väriin, kun oli viikonloppuna laittanut sauma-akryylimassan talon kaikkiin kulmiin. Ehkä huomaa, että on aito toimistotyöläinen ja maalarinhommat on ollut vähissä, jälki ei välttämättä ihan vastaa ammattitasoa… mutta kaunis omaleimainen jälki kuitenkin ja se on tärkeää!

Märkätilojen laattojen valinta. Terassin kaiteiden hintoja.

Valitsimme myös tulevat laatat märkätiloihin V&B:n mallistosta, enää edessä lattialaatan valinta. Lattialaatan mallipalat pitäisi tulla lähiaikoina, josta päästäisiin valitsemaan valkoisen ja harmaan välillä. Nyt kun tähän asti on päässyt, alkaa olla jo sellainen tunne että kyllä tämä kohta valmistuu!

Tiistaina tuli ensimmäinen hinta-arvio terassien kaiteista, 500€/metri, eli noin 13k€ ois ku kiertäis alakerran terassin!!! Ei taideta tilata, ei todellakaan… Uskomattoman kovalta tuntui hinta, toivottavasti oli joku ”poikkeus” tms.  Keskiviikkona on tulossa Lumonin edustajat käymään…

Viikolla Hanna jatkoi sisäseinien maalailua. Nyt vuorossa oli yläkerran huoneiden pohjamaalaus, Siro plast 2 tietty! Tero aloitteli parvekkeen rimojen maalauksessa toista kierrosta, siinä on juhannukseksi tekemistä jos/kun ei ihan kaatamalla sada. Toisaalta maalattavaa voi tulla tosiaan aika paljon lisää, jos/kun terassinkin kaiteet tulevat samanlaisista rimoista.

Täälläkin taisi olla puhetta DLNA:sta? Selvittely on jatkunut ja tuonut lisäinfoa asiaan… Eli Symbian puhelimissa on ollut valmius tuohon!!! Ei siis todellakaan tarvitse keksiä pyörää uudestaan, nyt jatkuu selvittely tuon osalta mutta hyvältä vaikuttaa!

Viikonloppuna kiinnitettiin Nellin huoneen katon loputkin Halltexit. Lisäksi maalailtiin parvekkeen rimoitusta muutama sata metriä toiseen kertaan. Vaaka näyttää kallistuvat siihen, että myös terassinkaiteet tehdään puutolpilla ja puurimoituksella. Maalattavaa tulossa lisää muutama sata kilometriä vai puhutaan sitten muutamasta tuhannesta kilometristä. Onneksi juhannukseksi on luvattu kaunista säätä, joten mikäs siinä on maalaillessa!

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.