Ikävä kyllä emme löytäneet tarpeeksi syitä biopolttoaineita tai hybriditeknologiaa käyttävän auton hankintaan vaan ostimme kakkosautoksi energiatehokkaan Smartin. Seuraamme automarkkinoiden kehittymistä mielenkiinnolla ja toivottavasti siellä tapahtuu muutoksia energiatehokkaampaan suuntaan kustannustehokkaasti. Tämä oli harmittava takaisku, vaikka kuinka yritimme ottaa asioista selvää ihan joka puolilta niin mistään ei vaan tullut selkeää vastausta, josta olisi voinut vetää positiivisen johtopäätöksen bioauton hankinnasta. Me oltaisiin kuitenkin oltu helppo kohde näiden uusien teknologioiden kohdalla. Saimme erittäin puutteelliset perustelut liian monelta taholta, jonka takia emme pystyneet vakuuttamaan itsellemme tätä valintaa, jonka ”elinikä” olisi mahdollisesti ollut vain muutaman vuoden.

Kuumakuntien ilmastostrategian alkaa ilmeisesti olla kasaamista vailla valmis, kuumakunnat ovat palkanneet hommaan Viestintä Oy Tulevaisuus -nimisen yrityksen, joka otti Meihin yhteyttä. Nopealla ko. firman sivujen selailulla valinta oli ymmärrettävä. Ovat selkeästi oikealla asialla. Tulevaisuuttahan Me kaikki olemme rakentamassa. Viime viikolla mainittu tulevaisuusselonteon herättämä mielenkiinto Meidän ”tulevaisuuden normikämppää” kohti on kasvussa. Lisäksi viimeviikolla mainitut kontaktoinnit ympäristöministeriöön on poikimassa mielenkiintoisia ”juttuja”. JIPPII!

Edelliseen liittyen on järkyttävää kuinka ihmisillä on mielestämme vääriä luuloja tulevaisuuden energiatehokkaasta asumisesta, sen ei todellakaan tarvitse tarkoittaa luopumista esim. televisiosta, tietokoneesta, jnejne päinvastoin. Eikä tietenkään vaadi oman kasvimaan omistamista, nämä ovat hyvin yleisiä ennakkoluuloja keskustelupalstoilla ja Me haluamme tuoda esiin, että oikeita ratkaisuita tekemällä ko. pelot ovat tuulesta temmattuja. Saatikka se, että erittäin vähäpäästöiset talot olisivat homeloukkuja tms. Tai se harhaluulo, että ekologiseen rakentamiseen ei kuuluisi esim. EPS-eristeet. Ennakkoluulot istuvat tiukassa ja konkreettisten ja ennen kaikkea uskottavien esimerkkien avulla niitä voitaisiin höllentää, eikös?

Toivottavasti onnistumme kertomaan tästä mahdollisimman laajasti.

Sunnuntaina oli sitten muutto, se meni suht. hyvin vaikka laatikot loppuivatkin viime metreillä. Jatkossa kämpiltä raksalle matkaa on kävellen noin minuutti eli ei paha ollenkaan… nyt on vaikeaa keksiä tekosyitä olla menemättä raksalle.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.