Tuohon täytyy vielä muuten ottaa esiin myös toinen osa-alue missä olemme ”kulkeneet” laput silmillä ilman omia ajatuksia, toki tähän on heti sanottava, että olisihan se kiva, että voisi luottaa mitä on muilta rakentajilta/edustajilta kuullut mutta ei se ole niin yksinkertaista, ei ole ei. Eli kyse on tietysti lisäeristeestä, olemme olleet siinä mielentilassa, että Thermisolin Platina on ”ylivertaista” kamaa… no kaikki lähti tosiaan viimeviikolla saadusta ”tarjouksesta” ja sen kovasta arvosta… nyt voimme jo sanoa, että onneksi! Eli markkinoilla on parempaakin tarjolla ja vielä edukkaammin. Voi kuinka tämä uutinen sai varsinkin Teron tuntemaan itsensä hiukan naiiviksi… no eihän se ole uusi mielentila mutta kumminkin.  Teimme muuten lisää u-arvolaskelmia ihan ”normi” seinä-epsin käyttämisestä ja Meidän tapauksessa u-arvoissa erot oli minimaalisia. No nyt odotellaan vielä lisäselvittelyn tulosta siitä, käykö ”löytämämme” eps Meidän olemassa olevan eps-harkon kanssa. Tästä tuotteesta lisää kun asia selkenee. Nopea vastaus oli, että käy mutta kaveri lupasi vielä varmistaa, ts. joku sertifikaatti asiasta olisi mukava ja helpottaisi öiden nukkumista.

Noista kahdesta yllä olevasta voi vetää ainakin sen johtopäätöksen, että omakotitalon rakennusprojekti on todella laaja ja jonkin sortin ”sotaväsymys” iskee jokaiselle ja jokaisessa projektissa se näkyy todennäköisesti eritavoilla. Meillä se ilmeni näin tässä vaiheessa, projekti ei todellakaan ole vielä ohi ja selvitettävää (lue hankittavaa) tulee vielä vaikka kuinka paljon, toivottavaa on että selvitysvastuun ottaa jatkossa yhä enemmän projektimme kauniimman sukupuolen edustaja. Tietysti Meillä on ehkä epärealistinenkin tavoite, ottaa joka asiasta todella tarkasti selvää ja siitä kiinni pitäminen on tietysti faktisesti mahdotonta mutta yritetään ja kaikki apu on tervetullutta!!! Ei ole tarkoitus yrittää keksiä pyörää uudestaan, ei oikeasti ole mutta ehkä siitä voisi tehdä käyttäjäystävällisemmän.

Vielä ovista, Kaskipuulla palvelu ja tuotteet olivat itse asiassa niin ylivertaisia, että kaupat tulivat siltä istumalta ja jouduimme muille ilmoittamaan, että kiitos ja ei kiitos. Todella harvinaisen nopeaa toimintaa sitten loppujen lopuksi mutta helppohan se on päätöksiä tehdä kun palvelu ja laatu on kohdallaan, eikös? Uskomme, että emme tule katumaan päätöstä valita Kaskipuun ovet. Löysimme helposti Meitä miellyttävät ulko-ovet kuin sisäovetkin, tai vielä on päättämättä sisäovista onko se listaovi vai laminaattiovi, onneksi on aikaa miettiä ja tutustua.

Samoin rappari saatiin ilmeisesti vihdoin valittua. Nyt työn aloitusajankohta riippuu pitkälti Kaskipuun toimitusajasta eli siltä osin pallo on Kaskipuulla. Luotamme, että Heillä on venymiskykyä! Meidän on itse asiassa vähän pakko uskoa siihen, koska muuten rappaus tänä vuonna voi olla uhattuna ja se ei missään nimessä olisi toivetila… Toisaalta Meillä on vielä paljon tehtävää ennen rappausta mutta suurinta osaa varten tarvitsemme talon ympärille telineet.

Rappauksen osalta on vielä harkinnassa maksammeko vähän enemmän kamasta ja otamme Ston itsestään puhdistuvan (Lotusan) pinnan vai olemmeko ”konservatiivisia” ja päädymme tavalliseen, osaatteko arvata kumpi on todennäköisempi? Tätä puoltaa ”kuulemma” muutama seikka eli yksi tärkeimmistä jutuista, että itsestään puhdistuva voi toimia on se, että sateella on mahdollisuus päästä ”piiskaamaan” julkisivuja ja se ehto todella tulee Meillä täyttymään!

Nyt tuli kiire myös kysellä lukkotoimittajilta, olisiko Heillä tulossa jotain uusia innovaatioita markkinoille lähiaikoina. Toivottavasti, eikö totta?

Myös kiukaan etsintä nytkähti viime viikolla liikkeelle ja hyvin vaihtelevat ovat tunnelmat sen osalta. Sähkökiuashan on tulossa mikä ei sinänsä ”sovi” passiivitaloon mutta Meille ei puukiuas ollut missään vaiheessa oikeasti vaihtoehto. Tokihan sen tulella saisi lämmitettyä varaajia mutta Me emme ole puukiuasfanaatikkoja vaan tiedämme, että viimeviikon blogissa mainitun kaltaisella kiukaalla saa aikaan todella mehevät löylyt. Muutenkin olemme ottaneet ohjenuoraksi ”keep it simple”, mitä yritän sanoa, että emme pidä puukiukaan vaatimasta vaivannäöstä (laiskuutta). Puukiuas sopii vapaa-ajan asuntoihin, siellä se on ohjelmanumero, eikös? Kaksivaiheinen fiilis myös kiuasvalmistajien vastausten vuoksi… Mutta siitä ehkä lisää myöhemmin. Ei mennä niihin, tänään on hyvä päivä!

Hyvä päivä siksi, että portaiden teräsosien väri alkaa selvitä, samoin kaiteiden lasi kuin myös sillan lasi. Aijaiai… kyllä vaan on tulossa hienoa rakennelmaa.

Viikolla käytiin raksalla liimailemassa lisää levyjä ikkunapenkeiksi. Hidastahan se on, se oli tiedossa mutta, että yksi ikkuna illassa on jo kovan työn takana… ja ikkunoitahan ei ollut kuin se n. 20kpl. Mutta se täytyy sanoa edelleen, että tiivistä tulee!

Päivän kuumaperuna oli Kiesin eroilmoitus, joka ei yllättänyt ketään. Audi tarvitsisi nyt todella jotain positiivista julkisuutta, vinkvink. Mutta olihan tuo tosiaan osoitus sosiaalisen median ”voimasta” ja sitä kautta varmasti ”ravistaa” monen yhtiön ajatusmaailmaa suhtautumisessa nettiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin ja tietysti uhkiin, eikös?

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.