Viikolla 49 jatkui sähköjohtojen veto, nyt on vuorossa jo AV-piuhat eli niin TV- kuin kaiutinkaapelit alkoivat löytää lopulliset paikkansa. Loppuviimein AV-suunnitelma on aika simppeli, todennäköisyys sille, että piuhat ovat väärissä paikoissa on mielestämme aika olematon. Johtuuko tuo sitten mistä? Olemme kyllä koittaneet pitää uudelleen käytettävyyden mielessä tiloja suunnitellessa mutta ehkä se ei sittenkään vaikuttanut tilojen käyttömahdollisuuksiin, mene ja tiedä…

Keskiviikkona oltiin viettämässä perinteitä kunnioittaen Hääyön uusintaa. Oli aivan täydellinen ilta, vaikka ei päästykään alkuperäiseen häähuoneeseemme… onneksi asia oli korjattu hienosti. Eikä aamupalassakaan ollut valittamista… Onneksi tänä vuonna ei tullut kiire katolle niinkuin viime vuonna.

Lisäksi aloitettiin Gyproc-levyjen liimaus seinään. Tosin vasta muutama levy, siltä varalta, että portaat ja silta tuleekin etuajassa… Monet muistanevat mietintämyssyssä olleen dilemman ko. aiheesta? Nyt näyttäisi vahvasti siltä, että levyjen liimaus suoritetaan laastilla. Paisumaton uretaani ei ole niin vakuuttanut, että se olisi selvä suosikki. Todennäköisesti kokeillaan myös uretaania mutta suurin syy tähän päätökseen on, että laasti ”imaisee” levyn kiinni seinään kun taas uretaani ei tee sitä ollenkaan vaan vaatisi ”pöngän/pönkiä”, joten…

Sunnuntaina katseltiin tietty linnan juhlia, kerrankin ko. juhlien teema oli todella mieleen. Harmi vaan, että itse lähetyksessä ja puheissa teema oli hyvin pitkälti unohduksissa… Monet kyllä haastattelivat Espoon muovitonta pariskuntaa mutta kuten monet tietävät se leffa on kumminkin aika kaukaista realismia yleisölle, jotenkin siis jäimme kaipaamaan konkretiaa teeman ympäriltä. Ehkä Tarja korjaa tilanteen ensivuonna, vai mitä?

”Mieltä lämmitti” myös Arajärven kommentti kansalaisten aktiivisuudesta eli päättäjiä saa/täytyy lähestyä jos on sanottavaa. Sitä todella kannattaa harrastaa, tarpeeksi moni kun on samalla asialla niin ehkä ”laiva kääntyy” tai muuttaa suuntaansa edes pari piirua. Tästä aiheesta lisää lähiaikoina. Jossain vaiheessa pitäisi pohtia tarkemmin eri päättäjien vastauksista pääteltäviä asioita, tämä tietysti viimeistään ennen vaaleja.

Mielenkiintoisen ohjeen julkaisu sattui silmään surffaillessa, eli ”Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin uusi julkaisu RIL 249 – 2010 Matalaenergiarakentaminen. Asuinrakennukset edistää asuinrakennusten matalaenergiarakentamisen (sekä matalaenergia- että passiivitalojen) käyttöönottoa”.

Tuohon olisi kovin mielenkiintoista päästä tutustumaan. Tietysti toivomme, että se olisi täyttä puolueetonta asiaa, ilman propagandaa ja markkinointihöpinöitä. Täytyy tutkia missä ko. opukseen pääsisi tosiaan käsiksi! Eiköhän se netin syövereistä löydy…

Onneksi joku asia on saatu suunnilleen päätökseen, Kirsikkaa varten tulevat hankinnat pääpiirteittän tehty, voimme keskittyä viimeisten viikkojen odotukseen :).

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.