Tällä viikolla tarkoitus oli saada Easy Lediltä valojen tilanteesta selvää. Kovasti on kiireistä ja vielä kun yhteyshenkilömme oli kuumeessa, niin emme saaneet vielä toimituspäivää selville. Kohta on kiire, taas… Easy ledin kehittelemä edistyksellinen ohjaussysteemi ei kuulemma ole vielä valmis, se on todella tärkeä komponentti valaistuksessamme, täytyy kysellä mikä siinä on oikein tilanne.

Portaiden tilanteesta ei ole saapunut mitään lisäinformaatiota, pahapaha… Vielä ei ole paniikki niiden suhteen mutta vähitellen…

Makuuhuoneen katon alaslasku

Raksalla aloitettiin alakerran makuuhuoneen katon alaslaskun suunnittelu ja tekeminen. Tero äänieristi tv-huonetta laittamalla toisen kerroksen Gyproccia seinään… Kun ko. seinä oli valmis, se tiivistettiin täysin ilmatiiviiksi ja sen jälkeen aloitettiin, tai oikeastaan jatkettiin, seuraavan seinäkerroksen teon suunnittelua, tai lähinnä miten alajuoksun alle laitettava ”matto” laitettaisiin ”oikeaoppisesti”, kuinka tiukaksi se puristetaan jnejne. Täytyy tutustua Gyprocin ohjekirjassa mainittuihin tapoihin tehdä ”kelluvaseinä”, josko siellä olisi parempi tapa tehdä ko. seinä. Kohta on tv-huoneen katto valmis levytettäväksi. Ainakin takaseinästä lähtien levy voi kiinnittää kattoon. Etuseinän tekeminen odottaa portaiden ja sillan saapumista, joten kattoakaan ei voi levyttää. TV-huoneen kattoon ei ole tulossa valaisimia, joten senkin puolesta sen voi levyttää, kattoon on tulossa jonkin sortin ”alaslasku” tai oikeastaan laskettu teline videotykille ja samaan telineeseen on ajateltu myös valaistusta sijoittaa tai toinen vaihtoehto valaistukselle on akustointiseinä. Tätä kirjoittaessa Terolle tuli mieleen, että tuo pitäisi nyt suunnitella tarkemmin, sitäkin voisi jo alkaa tekemään…


Taloautomaation keskusnäytön paikka.

Aulaan tehtiin paikka taloautomaation keskusnäytölle

Valmistelimme myös eteisen vaatesyvennystä kaapiston asennusta varten. Muutenkin aulaa viimeisteltiin pohjamaalaus kuntoon. Kivasti vaalenee vähän joka puolella! Ja siihen lisättynä lisääntyvä auringonvalon määrä niin kyllähän kirkastuu sisältä!

Aulan korkea seinä sai ensimmäisen kerroksen Siroplastia ja lopputulos on, että pohjat on tehty ”riittävällä” tasolla eli saisihan niistä tehtyä vielä paremmat mutta johonkin on raja vedettävä. Ensi viikolla on varmaan maalifirman edustaja tulossa käymään tutustumaan ja kertomaan uusista tuotteistaan, joten Hän voisi olla oikea henkilö myös kommentoimaan pohjien tasoa. Toivottavasti firmalla olisi jotain uutta kokeiluasteella olevaa, jota voisimme demota Unelmassa!


Tunnelmointia

Oliko muuten jo puhetta nykyisen vuokrakämppämme lämpöongelmasta?

Tähän aikaan vuodesta aurinko paistaa niin alhaalta, että parvekkeen kattokaan ei blokkaa paistetta. Tästä seuraa se, että jos et aamulla muista laittaa verhoja kiinni kun lähdet, niin kotiin tullessa loppuilta meneekin IV-koneen yrittäessä jäähdyttää sisätiloja. Sen verran on varaavaa massaa sisällä, että kun se ehtii lämmetä niin jäähtyminen kestää. Mutta jotenkin se tuntuu vaan tyhmältä muistaa laittaa kaikki verhot kiinni ulos lähdettäessä. Eikä vuokrakämppä ole sieltä energiatehokkaammasta päästä, vaikka selektiivi lasit taitaa ollakin.

Viikolla käytiin läpi Oumanin kanssa Heidän tuotteidensa sopivuudesta systeemiimme

Sieltähän löytyi todella hyvät säätimet veden hallintaan. Pitää vain selvittää (tai varmaan päättää) millaiset sunttiventtiilit ovat tulossa niin saadaan Oumanin paketti selville! Eli viestiä www.y-energia.com kaverille asiasta.

Lauantaina on tarkoitus mennä messuille, Pasi Typpö www.greenbuild.fi, kutsui heidän osastolleen käymään. Onkohan ollut ennen juttua, että olemme Pasin kanssa aina silloin tällöin vaihtaneet ajatuksia passiivitalojen tiimoilta. Pasin porukoilla on hyviä ajatuksia ja toteutuksia.

Lauantai-ilta vietettiin Villa Unelmassa kynttilöiden valossa, tosin puiston valot valaisivat paljon tehokkaammin…

Yleltä tuli postissa kahdella cd-levyllä. Täytyy katsoa miten saisimme sen yleiseen levitykseen Villa Unelman sivustolle! Harmi, ettei saatu kaikkea materiaalia mitä kuuden tunnin aikana kuvasivat, siellä olisi ollut muutama ”helmi”!

Viikonloppuna alkoi tulla Easy Lediltä valaisimiemme yksityiskohtia ja hyviä uutisia myös ohjausyksikön suhteen. Ensi viikolla alkaa tapahtua.

Ideamme toteuttaa talon ohjauksen käyttöliittymä kännykkään on herättänyt paljon mielenkiintoa eri toimijoissa. Käyttöliittymän toiminnot tuntuvat rajattomilta, olisihan se hienoa saada kaikki toiminnot ohjattua yhdestä laitteesta, laitteesta vielä mikä tänä päivänä kulkee kaikilla mukana. Tuohon liittyen paljon on kehityshankkeita käynnissä, nyt ne pitäisi toteuttaa yhteen käyttöliittymään ja vähän paljon lisää.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.