Kaskipuulta tuli sovitusti sisäovet tontille . Hyvältä näyttää! Tommyn runo-ovikin on luonnossa paremman näköinen kuin kuvastoissa. Kyllä kelpaa ”prinsessamme” käydä siitä ovesta. Siihen liittyen elämme jännittävää aikaa, ”Prinsessamme” saa nimen tällä viikolla . Täytyy kyllä mainita, että ovet kaiken kaikkiaan näyttivät hyviltä, eikä TV-huoneeseen tuleva db-ovi ollut poikkeus, sen luulisi vähän pitävän mölyä!

Tero kävi Suomen WWF:n toimistolla juttelemassa miten voisimme olla mukana Earth Hour-kampanjassa . Oli mukava tuokio ja suurella todennäköisyydellä kuulemma tästä jatkossa lisää! Toivottavasti tätä kautta saisimme kanavan esittää mielipiteitämme passiivienergiatalon tulevaisuudesta Suomessa…

Raksalla jatkui sisäseinien kittailu, sitä riittää mutta hyvillä kamoilla tulee hyvää jälkeä.

Yleltä Jesse Kamras laittoi sähköpostia, on kuulemma tekemässä Puoli seitsemän ohjelmaan juttua energiatehokkaista taloista… Kovasti kehui projektiamme ja kyseli missä vaiheessa olemme, eli varmaan haluaa valmiin talon esimerkiksi ohjelman juttuun . No laitoimme vastausta Jesselle. Kovin lyhyesti kysyin millaista juttua on tekemässä ja koitin vähän kertoa, että olemme tekemässä jotain paljon enemmän kuin tänä päivänä käsitetään energiatehokkaalla talolla, katsotaan ottaako Jussi vielä yhteyttä vai ottaako ohjelmaan jonkun ”remonttireiskan” markkinoiman passiivitalon… Aika näyttää mutta mielestämme tietysti Jussin pitäisi ottaa Meidät . Tosin aika on ohjelmassa varmasti rajallinen, emmekä välttämättä ole varmoja onko ko. ohjelma se paras vaihtoehto kertoa projektistamme. Tosin ohjelmalla taitaa olla huumoripohjainen lähestymistapa asioihin, joten siinä mielessä sopisimme siihen paremmin kuin hyvin. Monet ”tahot” varmaan mielellään ohittavat vielä tänä päivänä hankkeemme olan kohautuksella. Tosin tietysti mielestämme rakennusteollisuuden pitää alkaa ottaa tosissaan ”sanomamme”, sillä uskomme, että kohta sen suuntaisia käyttäjäkokemuksia alkaa ilmestyä… Tosin tuskin tältä talvelta kun Etelä-Suomessakin on kunnon pakkastalvi pitkästä aikaa ja tietysti toivomme, että on jatkossakin!

Saimme tarjouksen lämpökuvauksesta, tiiviysmittauksesta sekä konsultoinnista mahdollisissa vuotojen korjaamisessa. ”Tarjouksen” hinnasta päätellen on todella harvinaista työtä ja todennäköisesti tehdään vain ja ainoastaan vakuutusyhtiöiden piikkiin. Tietysti ko. tiedot olisi kivat saada paperille mutta kaikella on hintansa. Meillä on vielä niin ”yksinkertainen” rakenne, ettei ole kovin montaa saumaa (alapohja, ikkunat ja ovet 100% teipattu tiivistalon ohjeiden mukaan, yläpohja tehty 100% SPU:n tuotekehityspäällikön ohjeiden mukaan), eikä rakenteessamme oikein voi olla edes lämpövuotokohtiakaan, joten jatkamme parempien tarjousten odottelua . Olisimme lähinnä halunneetkin ko. kaverin käymään raksalla juttelemassa yleisemmin matalaenergiarakentamisesta, olisi ollut kiva tietää mitä rautaisella ammattilaisella olisi annettavaa tässä vaiheessa projektia… Vastaus tinkimisviestiimme tuli ja maininta yhdestäkin ”passiivitaloprojektista”, jonka piti olla täysin tiivis ja mittaustulos näytti 2,2 eli todella huonoa. Tämä on hyvä meidänkin pitää mielessä ja suhtautua jatkossakin jokaiseen kohtaan nöyrällä asenteella ja sen vaatimalla huolellisuudella.

Asiasta taas seuraavaan… surullisen vähän löytyy asumiskokemuksia passiivitaloasujilta netistä. Jussi (www.passiivi.fi) on vähän kertoillut keskustelupalstallaan kokemuksistaan mutta niin monta projektia pitäisi olla jo asumisvaiheessa ja sivustot ovat aivan ”kuolleet”. Olisi niin mukavaa/tärkeää saada kättä pidempää pohdiskeluillemme, suuntaan tai toiseen . Meitä kiinnostaisi tarjota kiinnostuneille paljonkin ihan faktatietoa asumisestamme ja sen kuluttamasta energiasta mutta keinot tähän on vielä vähän hakusessa… Ideoita saa taas lähettää .

Prinsessamme sai lauantaina 6.2.2010 nimekseen, Nelli Aino Kristiina. Mummu kerkesi nimetä jo meidän prinsessan Lelli-Nelliksi, ja sehän varmasti tytölle sopii. Vielä saa paistatella kaikkien jakamattomasta huomiosta.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.