Tarjousten perusteella asfalttialalla ei välttämättä olekaan kartellia, mutta aika lähellä neliöhinnat tietysti näyttävät olevan ja hieman yli ”budjetin”.

Tero nikkaroi muutaman oven (mh:t) alaslaskut, eikä tietenkään ihan kerralla tullut kunnolla. No kerranhan sitä taas sattui pikku mittavirhe vai olikohan ajatukset jossain ihan muualla kuin alaslaskun tekemisessä…

Terassien pilarit saatiin tilattua viimein

Ne ovatkin tulossa jo viikolla 18, joten ihan kohta! Pitää katsoa terassi/parveketarpeet valmiiksi, mukaan luettuna tilata Meteheltä katoksien pellit!

Tuttua kaivurikaveria ei ole näkynyt mutta tontin aidoittaminen on mielessä, miten sen nyt tekisikään. Rakentamisohjeissa on jotain sanottu kyllä mutta oikeastaan vain siinä tapauksessa jos/kun tehdään puuaita. Naapuri oli tilannu puoltoist kilsaa kakkoskakkosta… Sillä määrällä Me emme varmaan ihan kaikkia rajoja edes saatas tehtyä.

Kiinteistömaailman markkinointisuunnittelijalta tuli viestiä, että tiedotustilaisuus siirtyi viikolla, no ei haittaa.

Vinyylilattiaa
Vinyylilattiaa Kuva: Orient occident

Eksyimme ihailemaan vinyylilattioita

Olisiko niissä ratkaisu lattioidemme osalta? Ovat myös akustoinnillisesti hyvä juttu, unohtamatta kosteuskestävyyttä! Puhumattakaan kulutuskestävyydestä ja aivan upeista mallistoista! Jostain syystä aika vähän on vinyylilattioita käytetty asunnoissa?

Tähän asiaan liittyen taisi tulla kuningaskuluttajassa juttua parkettilattioiden sopimattomuudesta Suomalaiseen ympäristöön. Eli parketit taitavat kaikki vaatia sisäilman kosteusprosentiksi 40-60%, joka taas parkettivalmistajankin mukaan on vähintään haasteellinen Suomessa. Haasteellisuus vaan lisääntyy kun puhutaan uusista taloista, joissa on koneellinen ilmanvaihto… Ja aina vaan haasteellisemmaksi käy kun taloista tehdään yhä tiiviimpiä sekä eristetympiä. Tähän ongelmaan vinyylilattiat voisivat tarjota upean ja erilaisen vaihtoehdon, eikös?

Edistyksellinen turvajärjestelmä

Pitkään etsitty ja selvitelty edistyksellinen turvajärjestelmä ei ota löytyäkseen. Taidetaan laittaa ihan perussetti. Jos järjestelmät joskus kehittyvät niin sitten katsotaan tilanne uudestaan. Turvajärjestelmän olisi pitänyt olla mallia UBI, jännä juttu, että tähän ei vielä panosteta… Eiköhän tuoki ala siitä kehittymään.

Yhdeltä kodin elektroniikkavalmistajalta tuli mielenkiintoinen viesti, valmistajan laitteet tukevat All Share konseptia, jolloin läppärit, puhelimet ja televisiot saadaan juttelemaan keskenään WLAN verkon yli. Teknologia ja standardi tuohon All Share konseptiin on DLNA (http://www.dlna.org/home, http://fin.afterdawn.com/sanasto/selitys.cfm/dlna). Vähän tuota tutkiessa kävi ilmi, ettei ole, ihme kyllä, vielä kehitetty käyttöliittymää kännykkään. No senhän Me voisimme toteuttaa. Ehkä tuo DLNA tuki saadaan yhä useampaan laitteeseen, jolloin kaikkien ohjaus saadaan keskitettyä, eikä tarvita enää jokaista laitetta varten omaa säädintä/käyttöliittymää.

Maalifirman edustaja esitteli uutuuksia

Oli varmaan joku viikko puhetta, että maalifirman edustaja tulisi uutuuksia esittelemään ja tällä viikolla saatiin se aikaiseksi. Todella mielenkiintoisia uutuuksia tulossa ja eiköhän me saada niillä ainakin muutama seinä/tila todella hyvään kuosiin! On se vaan jännää huomata, että kaikenlaisia innovaatioita löytyy yllättäviltäkin aloilta. Harmi vaan, että niiden löytäminen on aina välillä kovin vaikeaa ja monesti pienestä kiinni.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.