MAINOS

Sähkön tarjoushinnat ovat edelleen laskeneet syksystä

Lämmitys

Sähkön määräaikaisten sopimusten tarjoushinnat ovat edelleen laskeneet syksystä. Tämä on saanut yhä useamman kuluttajan solmimaan määräaikaisen kiinteähintaisen sopimuksen, jolla varmistetaan sähkön hinta määräajaksi. Sähkön hinnan kilpailuttaminen verkkopalveluilla on kasvattanut suosiotaan, ja niiden kautta tehtyjen sopimusten määrä yltää tänä vuonna kaikkien aikojen ennätykseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sähköpörssin tulevien vuosien hintanoteeraukset ovat tulleet alas ja siksi määräaikaisten sopimusten tarjoushinnat ovat jopa laskeneet talvea vasten.

– Poikkeuksellinen tilanne tarjoaa mahdollisuuden säästää sähkölaskussa etsimällä verkosta hyvä määräaikainen tarjous ja suojautua mahdolliselta hinnannousulta, sanoo Kilpailuttaja.fi-palvelusta vastaavan Energy Brokers Finland Oy:n toimitusjohtaja Petteri Kytönen.

Sähkölaskun esille ottaminen kannattaa, sillä toistaiseksi voimassaoleva tai spot-hintaan sidottu sähkösopimus voi tulla kalliiksi jos hinnat lähtevät tästä nousuun. Internetin verkkopalveluista löytyy valmiiksi kilpailutettuja tarjoushintoja, joita sähköyhtiöt eivät tarjoa suoraan itse.

– Vertailupalveluissa käyminen vaatii hieman omaa aktiivisuutta, mutta sopimuksen vaihto on tehty helpoksi. Se onnistuu yhdellä kertaa, sillä uusi sähköyhtiö hoitaa kaikki myyjän vaihtoon liittyvät asiat ja irtisanoo vanhan sopimuksen asiakkaan puolesta, Petteri Kytönen sanoo.

Energy Brokers Finland Oy:n tilasto kertoo, että tänä vuonna tullaan rikkomaan kaikkien aikojen ennätykset verkkovertailun kautta solmittujen sähkösopimusten määrässä. Verkossa yli kahdeksan vuotta toiminut Kilpailuttaja.fi –palvelu on jo nyt ylittänyt koko viime vuoden luvut. Energiamarkkinaviraston mukaan kaikista sähkönkäyttäjistä noin
230 000 on vaihtanut toimittajaa mukaan viimeisten 12 kuukauden aikana.

Sähkön hinta on kotitalouksille tärkeä, sillä lähes puolet sähkölaskusta on energian osuutta ja vapaasti kilpailutettavissa. Sähkön laatu pysyy sähkönmyyjän vaihdon jälkeen ennallaan, sillä jakelusta huolehtii aina paikallinen verkkoyhtiö. Maksuton sähkön kilpailutuspalvelu löytyy osoitteesta: www.kilpailuttaja.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energia energiakustannukset energian hinta energiansäästö suorasähkö sähkö sähköenergia sähkölämmitys