Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Näin asennat takkakasetin

Lämmitys
Pienellä kätevyydellä selviät takkakasetin asennuksesta itse.

1. Puhdista irtonainen noki ja karsta takasta, samoin pursottunut laasti hormiliitoskohdasta. Mittaa liitoskohdan korkeus. Vähennä mitasta takkakasetin korkeus jalkoineen, näin saat selville liitosputkien määrän ja mallin. Poista savupelti, jos se on esteenä. Voit tietysti tutkia onko mahdollista tehdä uusi liitoslävistys hormiin ja muurata vanha umpeen.



2. Tee kiertoilma-aukko takan kupuun
, jos se vain on mahdollista. Kierto ilmalämmitys antaa tehokkaammin ja tasaisemmin lämpöä koko asuntoon. Aukon voit tehdä vakiosäleikköjen mitoilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

3. Tiivistä liitosputket liitosmassalla. Kiinnitä tukijalka alimman putken muhviin (tasan alareunan kanssa). Kierrä palamaton vuorivillaeriste ylimmän putken ympärille ja sido se rautalangalla.



4. Työnnä liitosputket takan sisään tukijalan varaan.
Tarkista, että vuorivillaeriste on pysynyt paikallaan ja tiivistää täysin liitoskohdan. Tilkitse tiiviiksi tarvittaessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

5. Liitosputket ovat nyt paikallaan. Aseta kaksi puurimaa takan pohjalle ja nosta takkakasetti rimojen päälle (rimat helpottavat kasetin työntämistä paikalleen). Levitä liitosmassaa kasetin liitoskaulukseen ja työnnä takkakasetti hormiliitosputkien alle.



6. Nosta takkakasettia purkuraudan tms. avulla ja asenna jalat paikalleen
(kaksi eteen ja yksi, 5 mm korkeampi taakse). Viimeistele kasetin ja liitosputkien sauma liitosmassalla kasetin sisäpuolelta käsin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


7. Voit vielä avata putkien tukijalan kiristysruuvin
ja päästää putket ”laskeutumaan” tiiviisti kasetin lähtökauluksen päälle. Asenna liekinohjauspelti tkkakasetin sisäpuolelle (ylös kannakkeilleen) kasetin takaseinään kiinni (peltiä ei tarvitse kiinnittää massalla tms.). Poista ”apurimat”. Asennus on valmis ja takkakasetti paikallaan. Nyt tulisijaa voidaan jo käyttää.

Vanhan tulisijan aukon takkakasetin ympärillä voit viimeistellä takorautasäleiköillä. Voit tietysti pienentää aukkoa lisämuurauksilla ja käyttää muurauskehystä.

Takkakasetti lämmittää kiertoilmalla huoneiston nopeasti (terminen lämmitys) ja takan massa varautuu lämmittäen pitkään tulien sammuttuakin (säteily lämmitys). 

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Keddy Oy:n kanssa, www.keddy.fi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU