Lämpöä ja turvallisuutta kotiinKodin lämpö, oma rauha ja turvallisuus ovat kuitenkin myös elämän konkreettisia elementtejä, ja juuri niihin keskitymme tässä numerossa. Omakotitalon fyysinen peruslämpö lähtee eristyksestä ja lämmityksestä.
 
Anne Kytölä kertoo eristysmateriaaleista, ja kolmeen taloon asennetaan energiakulujen alentamiseksi ja asumismukavuuden parantamiseksi ilmalämpöpumppu, joiden kannattavuutta ryhdymme seuraamaan. Lisäksi Anne-Marjut Rauhala esittelee komean tulisijakavalkadin, josta jokainen tulisijaa kaipaava varmasti löytää oman suosikkinsa.
 
Esimerkiksi omat ikipuuhakkaat appivanhempani toteuttivat viimein unelmansa ja rakennuttivat olohuoneeseensa tulisijan, jolle he olivat tehneet paikkavarauksen jo melkein 40 vuotta sitten taloa rakentaessaan.
 
Tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä. Kuulostaa puhki kuluneelta, mutta on kipeän totta. Siksi Clas von Bell ja Martti Tala kertovat, mitä kaikkea voit tehdä kotisi paloturvallisuuden parantamiseksi. He esittelevät myös keinot, joilla parannetaan kodin murtoturvaa, ettei kukaan loukkaa pyhintämme – omaa kotiamme ja omaa yksityisyyttämme. Joku voi vahvistaa turvallisuudentunnettaan hankkimalla ison koiran, mutta kodin turvallisuutta voi parantaa myös teknisesti.
 
Tämä Suomela on vuoden 2006 viimeinen numero. Toivotan teidät kuitenkin tervetulleeksi seuraamme taas helmikuussa 2007. Silloin putkahdamme taas kaikkien suomalaisten omakoti-, pari- ja maatalojen postilaatikoihin, samoin huhti-, touko-, syys- ja lokakuussa – ja aina uusin omakotiasukkaita kiinnostavin teemoin. Teemojamme ensi vuonna ovat Keittiö & säilytys, Piha & rakennukset, Puutarha & pihakoneet, Sauna & kylpyhuone sekä Tervetuloa, talvi!
 
PAULA HERRANEN, PÄÄTOIMITTAJA
 
Lue uusimman Suomelan kaikki artikkelit täältä.