MAINOS

Lämpökuvaus paljasti Nicke Lignellin talon lämpövuodot

Lämmitys

Nicke Lignellin omakotitalo pärjäsi hienosti lämpökamerakuvauksissa, joka paljastaa talon lämpövuodot. Talon rakenteet ovat kunnossa. Lue kuinka talon lämpökuvaus tehtiin!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 Näyttelijä Nicke Lignell halusi nähdä pintaa syvemmälle 20 vuotta vanhan talonsa rakenteisiin. – Kiinnosti saada tietää, onko siinä jotain ongelmakohtia, joita voisi parantaa. Lämpökuvauksiin erikoistuneen Vertia Oy:n lämpökuvaaja Heikki Jussila kiersi usean tuhannen euron arvoisen lämpökameran kanssa talon kaikki huoneet, kuvasi ikkunoiden ja ovien pielet, katon ja lattioiden rajat ja kaiken muunkin.

Heikki Jussila saattoi jo paikan päällä ilmoittaa, ettei Nicke Lignellin tarvinnut olla huolissaan talonsa rakenteista. Joitakin korjattavissa olevia kohteita löytyi, mutta ne olivat sellaisia, joita kätevä näyttelijä osaa korjata itsekin.


Otin tietysti riskin siitä, että eteen tulee joitain isompia vikoja, jotka vaativat kallimpia investointeja. Niitä ei onneksi nyt tullut.

Nicke tutki kuvat, luki lämpökamerayrityksen kirjoittaman raportin ja helpottui. – Eihän tossa mitään pahaa onneksi löytynyt. Korjauskohtia kolmikerroksisessa omakotitalossa oli lähinnä ovissa ja ikkunoissa. Raportti suositteli myös korjaamaan yhden huoneen nurkassa kylmää vuotavan pistorasian.

– Olen yllättynyt siitä, miten tarkasti talon voi tutkia lämpökameran avulla. Jos jaksaa käydä koko asunnon läpi, tietää neliösentin tarkkuudella sen kunnon, Nicke sanoo. Armoton kamera paljastaa ilmavuodot ja kylmäsillat monivärisinä kuvina ja myös numeroina.

Nicke Lignellin talon lämpökamerakuvaus. Talo oli kunnossa.
Nicke Lignell ei oikeastaan ollut yllättynyt talon hyvästä kunnosta. Lämpökamerakuvista näkee, että rakentajat olivat 20 vuotta sitten tehneet hyvää jälkeä.

Lignellien sipoolaisomakotitalo on alunperin rakennettu 1994. Lignellit muuttivat taloon 1997 ja rakensivat siihen vielä kolmannen kerroksen, joka valmistui 1999. Viisilapsinen perhe tarvitsi elintilaa ja useita makuuhuoneita. Idyllisen kodikas talo sijaitsee melkein maalaismaisemassa lähellä Keravan rajaa. Pihan valtava nurmikko rajoittuu pieneen jokeen. – Yksi suosituksista oli, että lisäisimme selluvillaa yläpohjaan, ja sen varmasti teetämme joskus. Toimenpide on nimittäin yllättävän siisti ja vaivaton, ja tulok sena olisi, että ahkerasti lämmittämämme leivinuunin energia ei virtaisi hukkaan.

Hyvä tietää lämpökuvauksesta

  • Kuvaus maksaa 400–700 €
  • Kuvaus kestää 30 min–2 tuntia
  • Selkeimmät tulokset saadaan pakkasilla
  • Saat kirjallisen raportin
  • Varmista, että kuvaaja on pätevöitynyt esimerkiksi VTT Expert Services Oy:n myöntämällä henkilö sertifikaatilla 

Talon ulko-oven lämpövuoto. Oven tiivisteet päästävät kylmän pakkasilman lävitseen.
Kuva on talon ulko-ovesta. Oven tiivisteet eivät ota kunnolla kiinni ja päästävät kylmän pakkasilman paikoin lävitseen. Tällaisen vian voi korjata vaihtamalla tiivis teet, tiivistelistalla tai vaihtamalla koko oven. Pahimmillaan vuodoista voi syntyä home- ja kosteusvaurioita rakenteisiin sekä asukkaille terveyshaittoja.

 

Lisätietoa: www.vertia.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämpökamera lämpökamerakuvaus lämpövuoto