Lämpöpumppu on tulevaisuuden lämmitysmuoto – poimi parhaat vinkit lämpöpumpun valintaan

Lämmitys

Lämpöpumppujen suosio on viime vuosina kasvanut suuresti, eikä suotta. Lämpöpumppu on ekologinen tulevaisuuden lämmitysmuoto, ja lämpöpumpulla saat pienennettyä sekä lämmityslaskuasi että hiilijalanjälkeäsi. Nykyiset pumput ovat myös täynnä elämää helpottavaa automatiikkaa, eli ne ovat helppokäyttöisiä, ja niihin on usein tarjolla etäohjausmahdollisuus.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lämpöpumput hyödyntävät uusiutuvia energiamuotoja, kuten esimerkiksi maalämpöä tai ilmasta saatavaa energiaa. Eri tyyppiset maalämpöpumput ottavat energiansa eri lähteistä, mutta perusperiaate on sama: Kerätty energia siirretään lämmityskäyttöön.

Videolta selviää lämpöpumppujen tavallinen toimintaperiaate.

Investointina lämpöpumppu on kannattava, ja ratkaisevaa on takaisinmaksuaika. Investoinnin maksettua itsensä takaisin nautit edullisista lämmityskustannuksista vielä pitkään, sillä nykyisten pumppujen elinkaaret ovat pitkiä. Ratkaisevaa kestävän ja pitkäikäisen lämmitysratkaisun saamiseksi on ammattitaitoinen asennus tehtaan määrittelemillä asennustavoilla. Varmista siis aina asennusliikkeen ammattitaito ja oikeiden asennustapojen osaaminen!

Maalämmöllä lämmität kaiken kokoiset kodit ja kiinteistöt

Maalämpöpumppu ottaa hyödyntää ehtymätöntä uusiutuvaa energiavarastoa ja hyödyntää maalämmön talon lämmityskäyttöön sekä käyttöveden lämmitykseen. Lämpö kerätään esimerkiksi lämpökaivosta. Investointina maalämpöjärjestelmä on lämpöpumpuista suurin, mutta maalämpöpumpulla lämmität edullisemmin kuin muilla lämpöpumpuilla.

Oikein mitoitettuna ja asennettuna maalämpöjärjestelmä on erittäin pitkäikäinen ja toimintavarma lämmitysjärjestelmä. Maalämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilaa asettamasi tason mukaan, ja näin kotisi lämpötila on aina sopiva sekä lämmintä käyttövettä saadaan riittävästi. Lataa avuksi maalämmön hankintaan kaiken maalämpöjärjestelmän hankinnasta kertova maalämpöpumpun ostajan opas!

↑ Uusimmat maalämpöpumput ovat energiatehokkaita ja helppokäyttöisiä. Boschin uusi maalämpöpumppu sopii niin uudis- kuin saneerauskohteeseen. Markkinoiden paras hyötysuhde, moderni kosketusnäyttö ja tyylikäs lasipinta yhdistyvät markkinoiden parhaaseen takuuseen. Tutustu tulevaisuuden maalämpöön Boschin nettisivulla!

Ilma-vesilämpöpumppu kotisi lämmittäjäksi

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ilmasta. Se sopii niin kodin kuin käyttövedenkin lämmittäjäksi. Ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse erillistä porakaivoa ja se on investointina maalämpöä hieman pienempi. Ilma-vesilämpöpumpulla saatavat säästöt ovat kuitenkin säästä riippuvaisia, ja mitä lauhempi sää on sitä parempi hyötysuhde saadaan. Toisin kuin maalämmössä ulkolämpötila vaikuttaa siis lämmityskustannuksiin suuresti.

Ilma-vesilämpöpumpun valinnassa on tärkeä keskittyä laadukkaaseen tuotteeseen, joka on suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Ilma-vesilämpöpumppu ei vaadi keruupiiriä, vaan ottaa ilman lämmön ulkoyksikkönsä avulla. Ulkoyksikkö on ulkona sääolosuhteiden armoilla, joten pitkäikäisen lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa ottaa huomioon pohjoisen oloihin suunniteltu ulkoyksikkö. Avuksi ilma-vesilämpöpumpun hankintaan lataa ilma-vesilämpöpumpun ostajan opas!

↑ Boschin ilma-vesilämpöpumppuvalikoimassa on tehokas ja pitkäikäinen Compress 7000i AW, joka on suunniteltu muuttuviin sääoloihin sekä tyylikäs asennettaessa. Tutustu ilma-vesilämpöpumppuihin Boschin sivulla.

Ilmalämpöpumppu soveltuu kaikille

Ilmalämpöpumppu on suosituin lämpöpumppu, ja usein se valitaan viilennystoimintonsa, helpon asennuksensa ja edullisuutensa vuoksi. Se ei ole kuitenkaan kodin pääasiallinen lämmittäjä, vaan se otetaan varsinaisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Ilmalämpöpumpulla voidaan säästöä saada lämmitykseen ja viilennykseen kohteesta riippuen jopa 40%.

Ilmalämpöpumppu puhdistaa sisäilmaa ja parantaa asumismukavuutta. Sen valinnassa kannattaa ensin miettiä, haluaako ilmalämpöpumpun viilennys- vai lämmityskäyttöön, ja valita varsinkin siihen käyttöön suunniteltu ilmalämpöpumppu. Myös sisäyksikön paikan valinnassa kannattaa luottaa luotettavan asentajan ammattitaitoon, jotta pumpusta saadaan mahdollisimman hyvä hyöty. Lisää tietoa ilmalämpöpumpun valinnasta saat ilmalämpöpumpun ostajan oppaasta!

↑ Ilmalämpö sopii suurimpaan osaan asunnoista ja on erittäin helppo keino myös viilentää asunto kuumalla säällä. 

Lämpöpumpun valinnassa auttavat ennen kaikkea ammattitaitoiset asentajat. Boschilla ammattitaitoisuus on varmistettu sertifioitujen Lämpömestareiden kautta, jotka Bosch kouluttaa tuotteiden asennukseen ja tarjoaa tukea niin asennukseen kuin mitoitukseen. Kun tuotteiden ja asennuksen laatu on varmistettu, tarjotaan Lämpömestareiden asentamille lämmitysratkaisuille myös kuuden vuoden täystakuu. Tämän avulla lämmitysjärjestelmän valinta on riskitöntä ja huoletonta.

Vinkkejä parhaan lämpöpumpun valintaan antavat videolla lämmityksen asiantuntijat. Lisää videoita löydät Bosch Lämpötekniikan YouTube-tililtä.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

bosch ilma-vesilämpö ilma-vesilämpöpmput ilma-vesilämpöpumppu ilmalämpö ilmalämpöpumppu ilmalämpöpumput lämmitys lämpöpumppu lämpöpumput maalämpö maalämpöpumppu maalämpöpumput

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.bosch-climate.fi/

Modernia tekniikkaa ja laadukasta osaamista jo vuodesta 1886

Etelä-Saksasta kotoisin oleva Robert Bosch perusti Bosch-yhtiön vuonna 1886. Yhtiö toimi ensin hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamona.

Robert Bosch otti ensimmäisten joukossa käyttöön kahdeksantuntisen työpäivän ja viiden päivän työviikot.

Hänet tunnettiin myös innokkaana hyväntekijänä. Bosch osallistui eläessään sairaaloiden, koulujen ja yliopistojen rahoittamiseen. Vuonna 1936 hän perusti Robert Bosch -sairaalan, joka toimii edelleen. Robert Bosch -säätiö vaalii perustajansa perintöä ja panostaa edelleen vahvasti yhteiskuntavastuuseen. 

Maailmanlaajuinen Bosch

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n ja sen noin 360 tytäryhtiötä noin 50 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin tulevan kasvun perusta.

Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin.

92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Muut osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.

Lue lisää: Bosch lämpöpumput