MAINOS

Langaton kotiverkko toimii joka nurkassa

SisustusTalo

Langaton kotiverkko tuntuu usein pätkivän tai signaali vaikuttaa heikolta. Wifi Mesh -järjestelmä ratkaisee useimmat kotiverkon ongelmat.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Wifi Mesh -järjestelmä takaa, että langaton kotiverkko ei hidastu tai ala pätkiä edes ihan kodin perimmäisessä nurkassa kaukana tukiasemasta. Se sopii etenkin suuriin monikerroksisiin taloihin ja myös pienempiin sokkeloisiin tai monen kerroksen koteihin.

– Wifi Mesh käyttää yhtä verkon nimeä ja vaihtaa yhteyttä tukiasemien välillä saumattomasti. Joskus paksut betoniseinät saattavat heikentää toimivuutta, mutta yleensä Mesh tuottaa vahvan ja vakaan signaalin koko taloon, kertoo valikoimapäällikkö Matti Maunuksela Verkkokauppa.comista.

Mesh-verkkojärjestelmä koostuu yhdestä tai useammasta pienestä reitittimestä, joita voisi ajatella ikään kuin wifi-verkon satelliitteina eri puolilla taloa. Yksi reititin liitetään modeemiin, ja se jakaa yhteyden tasaisesti koko järjestelmään. Kaikki järjestelmän reititinyksiköt kommunikoivat myös keskenään, eivätkä ainoastaan tukiaseman kanssa, ja siitä syntyy signaalin vakaus.

– Järjestelmät on suojattu salauksella, joten niitä on turvallista käyttää, Maunuksela huomauttaa.

Langaton kotiverkko

Langaton kotiverkko – yksi, kaksi tai kolme tukiasemaa

Mesh-verkkojärjestelmien käyttöönotto on yksinkertaista ja luonnistuu useimmiten muutaman vaiheen jälkeen ilman suurempia ongelmia.

– Mesh-järjestelmät sisältävät kaiken tarvittavan. Käyttöönotto ja hallinta onnistuvat monessa mallissa myös ilman tietokonetta esimerkiksi matkapuhelin- tai tabletti-sovelluksella, Maunuksela kertoo.

Wifi Mesh -laitteissa on nopeuseroja ja myös tukiasemien määrät vaihtelevat. Useimmat valmistajat tarjoavat yhden, kahden ja kolmen tukiaseman paketteja.

– Järjestelmää pystyy helposti laajentamaan lisätukiasemilla, Maunuksela kertoo.

Kalleimmat Wifi Mesh järjestelmät maksavat lähes 700 euroa, kun taas edullisimman yhden Mesh-reittimien saa reilulla satasella ja kahden reitittimen järjestelmän parilla sadalla. Hintaerot syntyvät esimerkiksi sisäisten antennien määrästä, wifi-verkon nopeudesta sekä wifi-taajuksien ja LAN-liitäntöjen määrästä.

– Useimmiten myös fyysisesti isommissa laitteissa on tehokkaammat antennit, ja eron huomaa laitteen painosta. Isommissa laitteissa riittää kahden laitteen paketti, kun taas edullisemmassa versiossa saman tilan kattamiseksi tarvitaan kolmen laitteen paketti.

Langaton kotiverkko

Deco M5 sisältää turvaominaisuuksia

Verkkokauppa.comin myydyin Wifi Mesh -järjestelmä on TP-Linkin Deco M5. Sen erityinen hienous on turvallisuusratkaisu, jonka ansiosta jokainen kodin verkkolaite on automaattisesti suojattu verkon vaaroilta. Mukana tulevat lapsilukkoasetukset, viruksentorjunta ja tietoliikenteen priorisointi (QoS).

Seuraavaksi suosituimpia Verkkokauppa.comin myymistä Wifi Mesh -järjestelmistä ovat Google WiFi, Zyxel Multy X WiFi, Netgear Orbi ja Asus Lyra AC2200 ‐Mesh. Niiden hinnat vaihtelevat kolmen sadan molemmin puolin.

Lue myös: Lähiverkko yhdistää kodin tietokoneet, Helppokäyttöinen tietokone ikäihmisille ja Tietokone on kodin mediakeskus,

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

langaton kotiverkko langaton verkko reitin tukiasema Verkkokauppa.com Wifi Mesh -järjestelmä WiFi-MESH wifi-verkko