MAINOS

Langaton vesihana ja veden täsmäkäyttö säästävät energiaa

KeittiöKylpyhuone

Langaton vesihana, älyventtiilit ja muu moderni vesiklausteteknologia tekevät veden ja energian säästämisestä entistä vaivattomampaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kotimainen hanavalmistaja Oras Oy on lisännyt vahvaan vesikalusteosaamiseensa älyteknologiaa ja tuloksena on aiempaa helpompaa ja mukavampaa veden täsmäkäyttöä.

Jokainen lämmin vesilitra, joka valuu hanasta hukkaan merkitsee turhia euroja energia- ja vesilaskussa. Julkisissa tiloissa veden hukkajuoksutuksen vähentämiseen on panostettu jo kauan kosketusvapailla hanoilla. Nyt samaa vaivattomuutta on saatavissa myös koteihin. Turvallisuutta lisäävät puolestaan älykkäät venttiilit.

– Julkisissa tiloissa käytettävä teknologia ei ole ollut suoraan sovellettavissa kotitalouksiin, sillä kodin yhdessä vesipisteessä on monenlaista käyttöä, ei pelkästään käsien pesua, toteaa maajohtaja Marko Sundholm.

Hän nostaa uuden teknologian hyödyntämisestä esimerkiksi Optiman keittiöhanan 2727F:n, jossa on mm. kosketusvapaa toiminto, lämpötilanäyttö ja älykäs automaattisesti sulkeutuva pesukoneventtiili. Näin vesivahinkoriski minimoituu. Kosketusvapaa toiminto puolestaan helpottaa keittiön arkea, sillä siellä käsiä pestään usein.

Langaton vesihana helpottaa elämää

Langaton ohjaus on tullut myös vesihanoihin. Pesukoneiden venttiilit ovat perinteisesti olleet vesihanan yhteydessä, joskus hankalastikin saavutettavissa. Langattomasti toimivat tuotteet tekevät sekä käsienpesuhanan että astian- tai pyykinpesukoneen venttiilin aukaisemisen vaivattomaksi, sillä avausnappi voidaan sijoittaa vapaasti haluttuun paikkaan.

– Tällaiset pienet, mutta tärkeät arjen askareita helpottavat asiat mahdollistavat yhä useamman selviytymisen omassa kodissaan entistä pidempään, korostaa Sundholm.

Esteettömyysvaatimukset aiheuttavat usein sen, että pesualtaan ja samalla käsisuihkun säätö on usein kaukana wc-istuimesta. Tämä hankaloittaa käsisuihkun käyttöä. Ongelma on usein ratkaistu kokonaan erillisellä vesikalusteella, mikä nostaa kustannuksia. Oraksen ratkaisu ongelmaan on Smart Bidetta, etäkäytettävä käsisuihku, joka toimii suoraan käsisuihkun painikkeesta. Kun käsisuihkun ottaa kiinnikkeestä, vesi alkaa virrata hanasta. Käytön jälkeen hana sulkeutuu automaattisesti.

langaton vesihana

Oras Oy on lisännyt vahvaan vesikalusteosaamiseensa älyteknologiaa ja tuloksena on aiempaa helpompaa ja mukavampaa veden täsmäkäyttöä. Kuva: Oras

Lisätietoja: oras.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

käyttöveden kulutus langaton vesihana oras älyhana