Lankkuparketti ilman formaldehydiä on turvallinen kodin sisäilman ja ympäristön kannalta

Talo
Uutuusparketeissa käytetään hengitysilmalle vaaratonta, formaldehydivapaata liimaa. Koivuvanerirakenne taas on kestävämpi ja vakaampi kuin yleisesti käytetty havuvaneri. Lue lisää!

 Formaldehydiä sisältäviä ja terveydelle haitallisia liimoja käytetään yleisesti puulattioissa. Suomalaisen Timberwisen Loimaan tehdas käyttää ensimmäisenä parkettitehtaana maailmassa kaikissa tuotteissaan täysin formaldehydivapaata, päästötöntä liimaa.

Formaldehydi imeytyy helposti limakalvoihin ja ärsyttää erityisesti silmän sidekalvojen ja ylähengitysteiden limakalvoja. Oireet ilmenevät esimerkiksi jatkuvana yskänä, nenän tukkoisuutena, nuhana ja silmien kirvelynä jo hyvin pienissä pitoisuuksissa.

Hengitysilman formaldehydipitoisuuden noustessa voi ilmaantua myös päänsärkyä, pahoinvointia ja väsymystä – myös yhteyttä astman puhkeamiseen on tutkittu.

– Pienten, lattialla ryömivien ja leikkivien lasten vanhemmat arvostavat tuotteidemme turvallisuutta. Lattioidemme tuoteturvallisuus ja ekologisuus on herättänyt huomiota Suomen lisäksi myös maailmalla, Timberwisen markkinointipäällikkö Laura Lankinen kertoo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Koivuvanerirakenne tekee parketista kestävämmän


Suomalaisyritys Timberwise on luopunut eksoottisten puulajien käytöstä tarjoten esimerkiksi merbaun sijaan tummaksi käsiteltyä tammea, jolloin vaikutelma on samantyyppinen, mutta ympäristön kannalta parempi.

Välisälerakenteena oleva jalopuinen 9 mm paksuinen koivuvanerilevy on huomattavasti kestävämpi ja stabiilimpi kuin yleisesti parketeissa käytetty havuvaneri. Timberwisen lattioiden vahva 3-kerrosrakenne syntyy parketin pintasäleen, ristikkäisen vanerirakenteen sekä pohjassa olevan vastavetoviilun ansiosta. Tämän vuoksi parketti ei ajan saatossa elä, toisin kuin puulattiat yleisesti.

Lattian pinta pysyy tasaisena ja aaltoilemattomana, joten tuote soveltuu haastaviin pohjoismaisiin olosuhteisiin, joissa lämpötilat ja ilmankosteus vaihtelevat vuodenajan mukaan. Samalla lattian mekaaninen kestävyys paranee – lattia on käytössä tukevampi ja sietää kovempaa kulutusta. Lisäksi koivuvanerirakenne antaa lattialle tehokkaamman ääni- ja kosteuseristyksen.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja: Timberwise Oy, www.timberwise.fi