MAINOS

Lannoita kesäkukat, poista kukkineita kukkia sekä omenapuiden vesiversot

Piha

Muista lannoittaa kesäkukkia, jotta ne jaksavat kunnolla kukkia. Kukkineet kukat on hyvä poistaa niin kesäkukista kuin ryhmäruusuistakin. Poista myös omenapuiden vesiversot.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäkukat ovat nyt komeimmillaan, ja ne tarvitsevat kukkiakseen kunnolla lannoitetta. Jos kasvualustaan ei ole laitettu kestolannoitetta (esim. lannoitekäpyjä), kasteluveden sekaan kannattaa laittaa lannoitetta vähintään joka toinen kerta.

Kukkineet kukat kannattaa myös poistaa, se lisää uusien kukkien tulemista. Etenkin petunioiden, pelargonien ja verenpisaroiden sekä markettojen kukkineet kukat kannattaa nyppäistä irti. Lumihiutaleen ja miljoonakellojen kukkia ei välttämättä tarvitse poistaa, mutta nekin näyttävät kivemmilta, jos kukkineet kukat poistaa, vaikka uusien kukkien tuloon sillä ei ole vaikutusta.

Ryhmäruusujen kukat leikataan myös

Ryhmäruusujen kukkineet kukat kannattaa myös leikata pois ajoissa, sillä uusien kukkien tuleminen lisääntyy ja penkkiin varisseet terälehdet rupeavat helposti mätänemään ja levittävät erilaisia homeita kasvustoon.

Etanoiden, etenkin espanjansiruetanan ja lehtokotiloiden, tarkkailua

Espanjansiruetanoiden ja lehtokotiloiden uudet sukupolvet alkavat liikkua, ja ne kannattaa hävittää heti. Muistetaan nuo tunnistamisasiat eli ”jos on napa, niin älä tapa” -muistisääntö toimii lehtokotiloiden tunnistamisessa. Espanjansiruetanan ukkoetanasta taas erottaa vatsapuolen värityksestä eli ukkoetanalla vatsan reunat on tummemmat ja keskikohta vaaleampi, kun taas siruetanalla vatsan väritys on tasaisen värinen.

Nyhdä omenapuiden vesiversot irti

Mikäli omenapuuhun on ilmestynyt ns. vesiversoja, ne on turvallista nyhtää nyt irti. Varovaista oksien leikkausta voi myös tehdä tähän aikaan turvallisesti.

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity täällä >

Teksti ja kuva: Juha Toikka, KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

espanjansiruetana etana kesäkukat kesäkukka omenapuu ryhmäruusu verso versoa