Lannoitus alkaa – helpot neuvot onnistuneeseen lopputulokseen

Piha
Lannoitus alkaa – helpot neuvot onnistuneeseen lopputulokseen

Myöhemmin kesällä typen osuutta vähennetään ja kasveille annetaan enemmän fosforia (P) ja kaliumia (K), jotta kasvit kukkivat, vahvistuvat ja tuottavat satoa. Elokuulla siirrytäänkin sitten jo syyslannoitteisiin. Lannoitevalinnat ovat sikäli helppoja, että tarjolla on nykyään ihan vuodeaikojen mukaan nimettyjä lannoitteita: kevät-, kesä- ja syyslannoitetta.

Yksi lannoite hoitaa koko kesän – lannoitekäpy on ammattilaisten valinta

Lannoitekäpyjen salaisuus ei oikeastaan ole mikään salaisuus vaan pitkän kehitystyön tulos. Ammattitarhureille kehitetyissä kävyissä kaikki edellä mainitut kolme pääravinnetta (typpi, kalium ja fosfori) sekä tarpeelliset hivenravinteet ovat kaikki yhdessä kävyssä ja sopivassa suhteessa.

Jokainen lannoiterae on päällystetty erikseen niin, että ensin liukenee typpi (jota kasvit siis tarvitsevat alkukaudesta), sitten alkaa liueta hiljalleen enemmän fosforia ja lopuksi kaikkein eniten kaliumia. Hivenravinteet vapautuvat samalla idealla pitkin kasvukautta. Päällyste on saatu vielä niin nerokkaaksi, että se vapauttaa lannoitetta kasvin tarpeen mukaan eli lämpöä ja kosteutta seuraten. Käpyjen vaikutusajoillakin on merkitystä, ja niitä on monta eri sorttia. Itse olen valinnut nämä 5–6 kuukauden vaikutusajan päällysteet. Näin kasvilla on aina oikea määrä lannoitetta tarjolla, oikeaan aikaan ja koko kasvukauden ajan.

Tähän ”salaiseen aseeseen” voit tutustua täällä >

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lannoitekävyt sopivat erinomaisesti niin sisäkasveille, kesäkukille kuin monivuotisillekin kasveille.

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity täällä >

Teksti ja kuva: Juha Toikka, KodinKukat Oy

MAINOS
MAINOS LOPPUU