Lasi tuo sisustukseen tilaa ja valoa

KylpyhuoneSisustus

Lasitiilet ja -harkot pääsevät oikeuksiinsa sisustuksessa erityisesti isoina, valoa läpäisevinä pintoina. Kattoikkunat tuovat valoa pimeyteen, ja tilantuntua tarjoavilla lasisilla taiteovilla koti jatkuu ulos asti. Priva-Lite-lasiseinä muuttuu läpikuultavasta kirkkaaksi nappia painamalla, joten se tarjoaa näkösuojan lisäksi avaruutta. Myös kokoontaitettavat ullakkoportaat on oiva tilaa säästävä ratkaisu!

Addu-teksti

Lasi on näyttävä ja valoisa valinta erilaisiin kodin tiloihin kylpyhuoneista keittiöihin. Vitrean lasiratkaisut kestävät myös pohjoisen rakentamista, ja ne sopivat niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin, sisälle ja ulos.

Lasitiili – ajatonta lasirakentamista

Lasitiilien suosio suomalaisessa rakentamisessa on jatkunut jo vuosikymmeniä. Niitä voikin käyttää monipuolisesti sekä sisällä että ulkona. Tiiliä käytetään valoa läpäisevinä elementteinä niin pienissä yksityiskohdissa kuin laajoina pintoinakin esimerkiksi suihkutiloissa, saunoissa, portaikoissa, keittiön saarekkeissa ja rakennusten ulkoseinissä. Seinien ja seinämien lisäksi lasitiili sopii lattioihin: lattialasitiilielementeillä saa rakennettua kerroksien väliin valoa tuovia pintoja.

Vitrean laajassa mallistossa on paljon erilaisia lasitiilien malleja ja värejä aina yksittäisistä tiilistä valmiisiin elementteihin. Valmiit lasitiilituotteet helpottavat rakennusprojekteja: esimerkiksi suihkuseinä on helppo toteuttaa valmiista suihkuseinäelementistä.

Ulkoseinissä käytetään matalaenergialasitiiltä lämpimien tilojen yhteydessä, sillä matalaenergialasitiilipinnan lämmöneristys paranee jopa 50 % tavalliseen lasitiileen verrattuna. Lasitiiliä on saatavana myös paloa osastoivina, luodinkestävinä ja paremmin ääntä eristävinä. Perinteisen muurauksen lisäksi on olemassa erilaisia asennusjärjestelmiä helpottamaan lasitiilien asennusta.

harkko_suihkuseina_2

Lasiharkko – valoa ja tyyliä sisustukseen

Lasiharkko on umpilasinen, muottiin valamalla valmistettu harkko. Harkkoja voidaan käyttää lähes kaikissa kodin tiloissa kosteista tiloista keittiöön. Niistä voi rakentaa lasitiilien tavoin esimerkiksi väliseiniä, suihkuseiniä, pilareita ja pöytätasoja. Lasiharkot asennetaan joko muuraamalla tai erikoisliimalla.

Katso video!

priva_lite_uihkuseina2 priva_lite_valiseina_ikkunalasitus

Lasiseinä läpikuultavasta kirkkaaksi nappia painamalla

Kaipaako kotisi näkösuojaa mutta et halua tinkiä avaruudesta? Priva-Lite-näkösuoja muuttuu kirkkaaksi napin painalluksella – tyylikäs näkösuoja ja läpinäkyvä lasitus ovat siis samassa paketissa!

Priva-Lite muuttuu läpikuultavasta läpinäkyväksi nestekideteknologian ansiosta. Perustilassa himmeä Priva-Lite on tyylikäs näkösuoja, jota voidaan käyttää myös projektoripintana kuvien ja videoiden katseluun. Laseja voidaan käyttää muun muassa väliseinissä, sermeissä, ovissa ja ikkunoissa sekä lattia- ja kattolasituksissa ja julkisivuissa. Esimerkiksi kylpyhuoneissa Priva-Lite tarjoaa näkösuojaa mutta ei kuitenkaan tee tilasta liian ahdasta, koska se voidaan muuttaa kirkkaaksi milloin vain.

taiteovi_2 taiteovi_3

Rajatonta tilantuntua taiteovilla

Lämpöä eristävä lasinen taiteovi on hyvä ratkaisu terasseille ja parvekkeille. Taitettava ovi ei tarvitse niin paljoa tilaa kuin perinteinen ovi, joten sisustaminen on helppoa ja huoneisiin tulee avaruutta. Esimerkiksi viisi metriä pitkä lasinen taitto-ovi voidaan taittaa sivuun vain 50 cm leveäksi kokonaisuudeksi. Ulos- tai sisäänpäin aukeava taiteoviseinä voidaan taittaa nippuun pieneen tilaan. Sirot alumiinista tai puusta tai niiden yhdistelmästä valmistetut järjestelmät luovat tilantuntua ja ovat samalla erittäin turvallisia ja lämpöä eristäviä: esimerkiksi kolminkertaisen lasituksen ansiosta taiteoven U-arvo on jopa 0,8.

kattoikkuna_tasakaton_ikkuna kattoikkuna_kosteat_tilat

Kattoikkuna tuo valoa pimeyteen

Luonnonvalo lisää asumismukavuutta. Kattoikkuna tuo kotiin lisää valoa ja mahdollistaa tuuletuksen myös rakennusten keskellä sijaitsevissa tiloissa. Kestävät kattoikkunat on valmistettu karkaistusta lasista, joten ne ovat turvallisia kovimpienkin myrskyjen aikaan.

Kaltevan katon ikkunat paitsi valaisevat sisätiloja myös avartavat näköalaa ja osa malleista toimii poistumisikkunana katolle. Kaltevan katon ikkunoita käytetään katoissa, joiden kattokaltevuus on yli 15 astetta. Alle 15 asteen kattokaltevuuksille käytetään tasakaton ikkunoita, jotka valaisevat talon keskelläkin sijaitsevat tilat luonnollisella valolla.

Kattoikkunoiden kokoja ja teknisiä ominaisuuksia aukeamistavasta kosteudensietokykyyn voi valita useista vaihtoehdoista. Erilaisten verho- ja kaihdinratkaisujen avulla voidaan säätää sisään tulevan valon määrää, viilentää tilaa kesällä sekä säästää energiaa talvella. Kattoikkuna tarjoaa siis myös passiivista lämpöä ja auttaa pitämään lämmön sisätiloissa ikkunoiden energiatehokkaan rakenteen ansiosta.

ullakkoporras_2 ullakkoporras

Kokoontaitettavat ullakkoportaat eivät vie tilaa

Tarvitsetko portaat ullakolle mutta tilaa portaikon rakentamiseen ei ole? Vitrean valikoiman kokoontaitettavat ullakkoportaat on valmistettu puusta ja metallista. Tikkaat ovat piilossa ullakolla, eivätkä ne vie huoneessa tilaa. Tikkaiden korkeutta voi säätää, ja pikakiinnitysjärjestelmän ansiosta asentaminen on helppoa. Tikkaiden muotoilu ja materiaali takaavat helpon, kätevän ja turvallisen pääsyn ullakolle ilman tilaa vievää portaikkoa.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

lasi sisustuksessa lasiharkko lasiseinä lasitiilet lasitiili näkösuoja priva-lite taiteovi taitto-ovi ullakkoportaat vitrea

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.vitrea.fi/

Vitrea on vuonna 1952 perustettu erikoislasien maahantuonti- ja markkinointiyritys. Vitrea Oy:n toiminta on erityisesti keskittynyt kehittämään ja toteuttamaan ennakkoluulottomia ja innovatiivisia lasiratkaisuja. Tämän on mahdollistanut pitkäaikainen yhteistyö alan johtavien osaajien kanssa.

Keskeisiä referenssejä rakennusalalta ovat mm. Kiasma, Yle Iso-Paja, Ateneum, Hki-Vantaan lentoasema sekä Sanomatalo.

Kodinkone- ja lääketeollisuuden johtavat lasikomponentit mm. lämpöä kestävät Ceran-keraamiset liesitasot, Robax-keraamiset takkaluukunlasit sekä korkealuokkaiset lääketeollisuuden pakkauslasit ovat osoitus Vitrea Oy:n tämän päivän toiminnan laajuudesta.

Lue lisää: Vitrea Oy