Lasipinta tuo saunaan avaruutta
Onko saunaremontti edessä? Lasi tuo pieneenkin tilaan valoa ja ilmavuutta. Entä jos avartaisit saunasi lasiovella tai kokonaisella lasiseinällä?
Teksti Ingald Andersson ja Paula Herranen
Kuvat ja piirrokset Ingald Andersson
Kun suunnittelet uusien saunatilojen pohjapiirrosta, harkitse myös kaarevia ja viistoja vaihtoehtoja
Kun suunnittelet uusien saunatilojen pohjapiirrosta, harkitse myös kaarevia ja viistoja vaihtoehtoja. Ne antavat yllättävän paljon tilan tuntua.

  

Löylyhuoneen etuseinä on kokonaan lasia. Kaareva kulma väljentää sisäänkäyntiä  
Tässä ratkaisussa löylyhuoneen etuseinä on kokonaan lasia. Kaareva kulma väljentää sisäänkäyntiä, jonka toiselle puolelle mahtuu nyt pari komeroa ja naulakko. Lasiseinä päästää luonnonvalon ikkunoista lauteille asti. Pesuhuone on niin tilava, että sinne mahtuu suihkun lisäksi myös amme. Kun ikkunat ovat auki, niiden ääressä voi vilvoitella.
Pieni löylyhuone avartui huomattavasti, kun umpinaisen oven tilalle suunniteltiin lasiseinästä ja -ovesta kulma.  
Pieni löylyhuone avartui huomattavasti, kun umpinaisen oven tilalle suunniteltiin lasiseinästä ja -ovesta kulma.
Pientä löylyhuonetta avarrettiin piirtämällä lasiovi kulmaan ja kapea ikkuna löylyhuoneen ja pesuhuoneen väliselle seinälle  
Tätä pientä löylyhuonetta avarrettiin piirtämällä lasiovi kulmaan ja kapea ikkuna löylyhuoneen ja pesuhuoneen väliselle seinälle. Lauteet suunniteltiin kulmiin. Viisto ovi antaa liikkumaväljyyttä myös pesuhuoneen puolelle, ja suihku mahtuu hyvin toiseen kulmaan.