Lasiterassi on talon tyylikäs lisä

Piha
Lasiterassi tuo kotiin valoisaa ja viihtyisää lisätilaa, jossa voi nauttia luonnosta säällä kuin säällä. Laadukkaista ja kotimaisista materiaaleista valmistettu lasiterassi tarjoaa paitsi elämyksiä myös nostaa kiinteistön arvoa huomattavasti.

Lasiterassi on pientalon ylellinen lisätila, jota voi käyttää esimerkiksi yhdessäoloon, harrastamiseen tai vaikka rentoutumiseen. Yksilöllinen terassi syntyy, kun saat valita itsellesi mieluisimmat vaihtoehdot aina alumiinirungon väristä ikkunoiden kokoon ja lasityyppiin. Asut sitten omakoti-, pari- tai rivitalossa, kotiisi sopivan lasiterassin löydät varmasti! Kotimaiset CE-hyväksytyt terassiovet ja terassilasit näyttävät tyylikkäiltä ja kestävät kovempaakin käyttöä.

Laadukkaat materiaalit takaavat pitkäikäisen terassin

Korkealaatuiset terassilasit ovat lasiterassin tärkeimpiä osia, joten ne kannattaa valita huolellisesti. Karkaistu turvalasi kestää iskuja, lämpötilan vaihteluita sekä taivutusta. Jos lasi rikkoontuu, se särkyy turvallisesti. Siestan valikoiman vakiolasi on 4 mm:n vahvuista kirkasta lasia, mutta vaihtoehtoina myös 6 mm:n vahvuinen sekä laminoitu lasi useissa eri väreissä. Värillä voidaan vaikuttaa mm. valon läpäisevyyteen.

Kestävän alumiinirungon vakiovärit ovat valkoinen, tummanharmaa ja tummanruskea. Tilauksesta runkoja saa myös muissa RAL-värikartan sävyissä. Kaikki alumiiniosat polyesterijauhemaalattuja.

Terassiovet kiinnittyvät terassin katto- ja lattiarakenteisiin. Tarjolla on sekä liuku- että saranaovia ja myös lukollinen terassiovi. Kaikki terassiovien kiinnikkeet on valmistettu ruostumattomista materiaaleista. Liukulasiovien leveyttä miettiessä kannatta huomioida riittävä ilmanvaihto ja ovien käytettävyys.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Oviin voi valita vaakapuitteen, joka mahdollistaa erisävyisen alalasin ja vahvistaa ovirakennetta ja ennaltaehkäisee ”ovenläpikävelyä”. Vaakapuite asennetaan yleensä lattiasta kattoon ulottuviin liukulaseihin. Noin kolmasosa liukulasioven alareunasta on usein hyvä valinta vaakapuitteen korkeudeksi.

Terassin perustukset ja pohjat

Vankasta pohjasta on hyvä aloittaa! Terassin perustaminen on syytä tehdä huolellisesti, sillä perustamis- ja pohjatyöt ovat lasiterassin pitkän iän ja toimivuuden edellytys. Hyvä perustus takaa sen, ettei esimerkiksi routa pääse liikuttelemaan terassirakennetta.

Pohjan teossa voidaan hyödyntää olemassa olevia rakenteita tai luoda kokonaan uusi perusta lasiterassille. Perustukset tehdään maapohjasta riippuen pilariharkko- tai ruuvipaaluperustuksina. Terassipohjia vahvistetaan teräsrakenteella, ja runkomateriaalina käytetään painekyllästettyä puuta. Teräksen vahvistaman puurungon päälle on helppo tehdä kaunis ja kestävä laudoitus joko painekyllästetystä terassilaudasta tai komposiittilaudasta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lasikatto on valoisa valinta

Tyylikäs lasikatto suojaa terassia tai parveketta sateelta ja lumelta, mutta päästää kuitenkin auringonlämmön ja -valon terassille. Kestävä 8 mm:n karkaistu turvalasi kantaa suuretkin lumikuormat – lähtökohtaisesti lasikatto kestää saman lumikuorman kuin normaali omakotitalon kattokin.

Siestan kattolasin vakioväritys on kirkas, mutta sitä on saatavilla myös muissa väreissä. Lasikaton runko on polyesterijauhemaalattua alumiinia, ja sitäkin saa valkoisen, harmaan ja ruskean lisäksi muissa RAL-kartan sävyissä. Kattoihin on tarjolla lisävarusteina lumiesteitä, sadevesijärjestelmiä ja auringonsuojaverhoja.

Lasinen terassikaide on moderni ratkaisu

Lasinen terassikaide on helppo tapa luoda kevyt, valoisa sekä tyylikäs yleisilme parvekkeelle tai terassille. Alumiiniset rakenteet verhoiluineen on mahdollista saada useissa eri väreissä, ja verhoilussakin on monia materiaalivaihtoehtoja. Vaikka lasiset terassikaiteet toimivat hyvin sellaisenaan, ne voidaan yhdistää Siestan parveke- tai terassilaseihin.

Terassin kaiteen minimikorkeus riippuu kohteen putoamiskorkeudesta, eli terassikaiteen kohdasta alemman tason pintaan. Kun minimimääräys täyttyy, kaiteet voi tilata juuri sen korkuisena kuin haluat. Terassin kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 50 cm.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Terassikaiteiden rakenteet ovat pulverimaalattua alumiinia, jonka värivaihtoehdot ovat RAL-värikartalta. Verhous voi olla ulko- tai sisäpuolella, ja se on tavallisesti laminoitua turvalasia, mutta vaihtoehtoina on myös rakennuslevy tai pelti.

 

Mitä lupia tarvitaan?

Lasitetun terassin tai terassilasien rakentamiseen tarvitaan yleensä toimenpideilmoitus tai -lupa, joskus saatetaan tarvita myös rakennuslupa. Terassin tyyppi, koko ja talon sijainti vaikuttavat lupatarpeeseen. Rakentamisesta on myös kuntakohtaisia määräyksiä. Lasiterassin rakentamiseen ei yleensä tarvita rakennusoikeutta. Tämä edellyttää, että seinien pinta-alasta saadaan avattua yli 30 %.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Siestalta saat apua myös lupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä vaikkapa maksuttoman tarvekartoituskäynnin yhteydessä. Kuntakohtaisissa määräyksissä auttaa kunnan rakennusjärjestys, jonka löydät kuntasi rakennusvalvonnan verkkosivuilta. Voit kysyä kuntasi määräyksistä myös suoraan Siestalta.

Hinta määräytyy terassityypin mukaan

Mitä lasiterassi maksaa? Hintaan vaikuttavat ensisijaisesti terassin tyyppi eli se, onko kyseessä liukulasituksilla 
toteutettava aukkolasitus vai mahdollisesti perustukset vaativa valmisterassi.

Aukkolasituksen hinta määräytyy elementtien pituus- ja korkeusmittojen sekä liukulasielementtien määrän perusteella. Liukulasielementteihin voit yleensä valita liukumissuunnan, erisävyisiä laseja, vetimen ja lukituksen. Alumiinirunkoisen valmisterassin hinta muodostuu ensisijaisesti lasikaton leveys- ja syvyysmittojen perusteella. Hintaan vaikuttavat myös mm. perustamistapa ja terassin pinta-ala.

Siestan lasiterassit suunnitellaan aina tapauskohtaisesti, jotta lasitettu terassi sopii varmasti täydellisesti kohteeseensa. Ota yhteyttä Siestan asiantuntijoihin, niin he tulevat maksuttomalle suunnittelukäynnille katsomaan yhdessä, millainen lasiterassi on paras valinta sinulle.