MAINOS

Lasiterassin suojassa viihdytään – lasiterassit joka tarpeeseen

PihaTalo

Lasitetulla terassilla voi nauttia pihan tunnelmasta ja puutarhanäkymistä, satoi tai paistoi. Asumismukavuuden lisäksi lasiterassi nostaa kiinteistön arvoa ja lisää energiatehokkuutta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 Lumonilta on mahdollista tilata mitta­tilauslasiterassien lisäksi valmiiksi mietittyjä ja edullisempia suosikkiteras­simalleja (koot M–XL). Perusmalleissa on kiinteät sivuseinät. Etuseinän avaus­tavaksi voi valita parvekelasien tapaan kokonaan avautuvat, pystypuitteetto­mat lasielementit tai omilla raiteilla liik­kuvat liukulasit. Lisävarustelulla, kuten avautuvilla sivuseinillä, voi parantaa viihtyisyyttä. Kuvan Suosikkiterassi XL (n. 15 m2) alk. 10 950 €. www.lumon.fi

Lasitettu terassi tuo lisäarvoa asumiseen, ja sen voi sisustaa ruokailu- tai oleskelutilan lisäksi vaikkapa viherhuoneeksi tai kuntosaliksi. Terassikalusteet ja grilli pysyvät säiltä suojassa lasien takana eivätkä vesisateet, hyttyset tai kylmä sää häiritse terassilla istuskelua. Terassilasien ansiosta häly vähenee, energiaa säästyy ja terassi on helppo pitää puhtaana, kun tuuli ei kuljeta sinne roskia ja pölyä.

Kesän jatkeeksi vai ympärivuotiseen käyttöön?

Yksilöllinen terassi syntyy, kun saa valita itselleen sopivimmat vaihtoehdot aina rungon väristä ikkunoiden kokoon ja lasityyppiin.

Valitse käyttötarkoituksen mukaan esimerkiksi tehokkaasti lämpöä eristävä kaksikerroksinen eristyslasi tai lämpösäteet takaisin huoneeseen heijastava selektiivilasi. Jos terassi tulee kevyempään kesäkäyttöön, lasiksi sopii tavallinen karkaistu lasi. Terassikautta saa pidennettyä myös erilaisilla lämmittimillä.

Lasin paksuus vaihtelee 4–8 mm. Lasiovet toteutetaan usein liukuovina, varsinkin jos pihalle halutaan esteetön näkymä. Karkaistu turvalasi on iskunkestävää, ja se sietää myös lämpötilan vaihteluita ja taivuttamista. Rikkoontuessaan se särkyy turvallisesti. Lasituksen värillä vaikutetaan muun muassa valon läpäisevyyteen, ja esimerkiksi opaalilasi himmentää auringonpaistetta ja toimii myös näköesteenä.

Jos terassin päällä ei ole kiinteää kattoa, katemateriaaliksi sopii esimerkiksi PC-kerroslevykate tai lasikate, jotka pitävät sateet loitolla mutta päästävät auringonvalon ja -lämmön terassille. Kestävä 8 mm:n karkaistu turvalasi kantaa raskaatkin lumikuormat.

Terasseja pystytetään ympäri vuoden

Lasiterassi voidaan rakentaa vaikka talvella, mutta terassin perustukset on kaivettava sulan maan aikana. Valmiin avoterassin voi lasittaa huoletta vaikka kinoksien keskellä. Talvella toimitusajat ovat lyhyempiä kuin keväällä ja kesällä, ja usein mittatilaustuotteiden toimitus kestää kauemmin kuin valmismallien.

Lasiterassi on pitkäikäinen sijoitus, joka tuo iloa vuosikymmeniä. Lasiterassin hintalappu muodostuu materiaaleista ja asennuksesta. Ammattitaitoiset asentajat pystyttävät lasitukset päivässä tai parissa, ja useat lasitusten toimittajat tarjoavat myös asennustakuita.

Terassien hintahaarukka liikkuu muutamasta tuhannesta yli kymmeneen tuhanteen euroon. Kustannuksiin vaikuttaa erityisesti terassin tyyppi eli onko kyseessä liukulasituksilla toteutettu aukkolasitus vai perustukset vaativa valmisterassi. Terassilasien materiaaleissa ja malleissa on eroja. Myös terassin perustamistapa ja koko vaikuttavat hintaan, samoin eristykset sekä lasielementtien määrä ja pinta-ala.

Vinkit lasituksen hankkijalle

Tutustu eri vaihtoehtoihin ja mieti, mihin käyttöön terassi tulee ja mitä kaikkea sinne pitää mahtua. Onko se saunan, olohuoneen vai keittiön jatke?

Usein terassilla halutaan nauttia ilta-auringosta eli ilmansuunta on länteen, eteläterassin ongelma voi olla liiallinen kuumuus. Sijaintiin vaikuttaa mm. talon takaoven paikka.

Terassi mukailee yleensä talon henkeä: moderniin tyyliin istuvat yhtenäiset lasipinnat, vanhempiin taloihin sopivat jaetut lasiruudut.

Valmistajat auttavat suunnittelussa ja lupa-asioissa. Uusi terassi vaatii usein rakennusluvan, valmiiksi katetun terassin lasitukseen riittää yleensä toimenpidelupa. Lupatarpeeseen vaikuttaa myös se, ovatko terassilasit avattavia vai ei. Varaa aikaa lupa-asioihin ja ole rakennusvalvontaan yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa.

Lasituksen toimittajaa valitessa kannattaa selvittää tuotteiden huoltomahdollisuudet ja takuuajat.

Vapaasti seisova kuisti

Valitse kuistin lasityyppi sen mu­kaan, mihin vuodenaikaan haluat käyttää terassia – vahvemmin eristetty kuisti suojaa kylmältä pidempään. Kuvan erillinen lasi­terassi (14,5 m²) alk. 4 790 €.

www.byggmax.fi

Mittatilauksena minne vain

Suomalaiset Siesta­terassit tehdään mitta­ tilaustyönä omakotitalosta mökkiin tai saunarakennukseen. CE­-hyväksytyt terassilasit kestävät aikaa ja säitä – siitä pitävät huolen karkaistusta lasista, alumiinista ja ruostumat­ tomasta teräksestä valmistetut osat. Kuvan kaltainen toteutus asennettuna alk. 5 900 €.

www.siesta.fi

Rakenne toiveiden mukaan

Tarus­valmisterassivalikoimassa on puu­ ja alumiinirakenteisia terasseja, katteeksi voi valita lasin tai PC­-kerroslevyn, joka suojaa liialta paisteelta. Tyylikkään yksinkertainen terassi sopii suomalaiseen rakennuskan­ taan. Terassin voi asentaa itse tai tilata sen avaimet käteen ­-pakettina.

www.keraplast.fi

Helppo hankinta

Vankkarakenteinen Lucia-Lasipaviljonki toimitetaan käyttövalmiina eikä se vaadi laajaa perustustyötä. Teräksestä ja turvalasista valmistettu kotimainen paviljonki kestää kesät ja talvet vuodesta toiseen ilman maalausta tai muita huoltotoimenpiteitä. Alk. 15 500 € (sis. rahti ja asennus).

www.lasipaviljonki.fi

Huippumoderni lasiterassi

Vision-lasiterassi muistuttaa uusfunkistyyliä mutta sopii silti useimpiin rakennustyyleihin, kuten perinteiseen arkkitehtuuriin. Eri tasoista muodostuva kattoratkaisu sekä ikkunarivi tekevät lasiterassista valoisamman. Vision-malli sopii design-tietoiselle omakotitalon omistajalle.

www.willabgarden.fi

Tilaa unelmille

COVER-lasitus kestää vaihtelevat sääolosuhteet – voit nauttia terassillasi pitkään syystunnelmasta.

www.coverlasitus.fi

Toimiva kokonaisuus

Kotimainen Masi-terassi on helppokäyttöinen ja tyylikäs. Terassilasitus valmistetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan tarpeita kuunnellen, joten lopputulos vastaa odotuksia sekä kohteen asettamia erityisvaatimuksia. Kuvan lasitus (n. 22 m²) 5 610 € (sis. sarjoitettavan Abloy-lukon).

www.alumasi.fi

Teksti: Elina Turunen, kuvat: valmistajat

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lasiterasseja lasiterassi lasiterassit Pientalo ja piha terassilasi terassilasit terassilasitus


Lisää samasta aiheesta