MAINOS

Lasitettu terassi jatkaa terassikautta läpi vuoden

PihaTalo

Espoolaisperhe asennutti tyylikkään lasituksen avoterassilleen. Toiveena oli tila, jonne mahtuu perhe ja ystävät viettämään yhteisiä hetkiä säästä riippumatta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

↑ Terassi perustettiin ruuvipaalujen varaan. Terassipohjan runko tehtiin teräksestä tehdyn maapalkkikehän päälle. Näin siitä saatiin luja ja kestävä ratkaisu. 

Vuonna 1999 rakennetun erillistalon terassilla oli nautittu monet kesäpäivät, juhlat ja illanistujaiset taivasalla. Perheen haaveissa oli useamman vuoden kytenyt ajatus lasitetusta terassista, jossa koko perhe mahtuisi viettämään aikaa säästä ja vuodenajasta riippumatta.

Syksyllä 2015 toiveet päätettiin toteuttaa, ja perhe alkoi tutustua lasiterassivaihtoehtoihin. Tarjousten ja suositusten perusteella lasituksen toteuttajaksi valikoitui Siesta Oy. Kunnan rakennusvalvontaan jätettiin toimenpidehakemus lasitusta varten.

terde4 terde9

↑ Lasikatossa on käytetty 8 mm:n karkaistua ja itsepuhdistuvaa Activ-pinnoitettua lasia. Lasikatto tuo valoa ja ilmavuutta tilaan. 

Lähes kaiken kestävää lasia

Suunnittelun lähtökohta huomioitiin terassin käyttötarkoitus. Perheen toiveena oli saada terassista keittiön jatke, jonne mahtuisi iso pöytäryhmä.

– Kun koko perhe on koolla, keittiöstä yksinkertaisesti loppuu tila. Lasitettu terassi on jatke keittiölle, ja sinne mahtuu koko perhe saman pöydän ääreen. 20 neliön kokoisessa tilassa ruokailee helposti kahdeksankin ihmistä, perheen äiti kertoo.

Perhe halusi myös, että terassilta olisi mahdollisimman esteetön näkymä omalle vehreälle pihalle. Lasiovet päätettiin toteuttaa siten, että jokainen lasiovista liukuu omalla kiskollaan siirtyen sivuun yhden kiinteän oven rinnalle. Lasiovien materiaali on 4 mm:n karkaistua turvalasia, joka kestää niin kovia iskuja kuin taipumistakin. Mikäli lasi särkyy, on se myös turvallinen, sillä hajotessaan lasi menee pikkurillin kynnen kokoisiksi tylppäkantaisiksi muruiksi.

terde5

↑ Liukuovien opaalilasi toimii näkösuojana tielle.

Asennus talviaikaan

Perheen toimenpidelupa hyväksyttiin loppuvuodesta ja lasituksen asennus toteutettiin Avaimet käteen -toimituksella joulukuussa. Talviaikaan lasiterassia asennettaessa huomioitavaa on mahdollinen roudan sulattaminen ja asennustöiden pakkasrajat. Lumi ja pakkanen eivät kuitenkaan aiheuttaneet asennustyöhön minkäänlaisia ongelmia, ja kaikki oli valmista parissa päivässä.

– Kun kevään ensimmäiset auringonsäteet alkoivat lämmittää, meillä oli jo terassi valmiina, perheen äiti muistelee.

Perheen lasiterassi on ollut kovassa käytössä koko viime kevään ja kesän. Erityisesti perheen lapset ovat kutsuneet ystäviään viettämään päivää terassille. Lasituksen tuomat edut ovat tulleet esille:

– Olemme saaneet viihtyisän paikan, jossa viettää aikaa yhdessä, satoi tai paistoi.

Kokonaisuus maksoi täysin valmiina Avaimet käteen -toimituksena noin 19 000 €. Hinta sisältää myös toimenpideluvan hakemisen.

terde6 terde9

↑ Profiilien väriksi valittiin valkoinen mukailemaan talon värimaailmaa.

terde2

Teksti ja kuvat: Anni Lehti

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lasiterasseja lasiterassi lasiterassit lasittaa lasitus terassilasi terassilasitus


Lisää samasta aiheesta