MAINOS

Laskettelu ja luistelu ovat talvilajien vahinkotilastojen kärjessä. Näin vältät vahingot.

Sisustus

Laskettelu on talvilajien ykkönen vahinkotilastoissa. Omaa taitotasoa on kuunneltava, jotta pysyy pystyssä ja välttyy esimerkiksi vaikeilta päävammoilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Laskettelu ja luistelu ovat talviurheilulajeja, joissa tapahtuu eniten vahinkoja, kun talvilajien vahinkotilastoja verrataan keskenään. Luistellessa syntyneet vahingot ovat enimmäkseen murtumia ja aivotärähdyksiä. Kypärää on siis hyvä käyttää myös luistellessa.

– Lasketellessa ja lautaillessa sattuneista vahingoista yleisimpiä ovat erilaiset kolahdukset, murtumat ja sijoiltaan menot. Rinteessä kannattaa aina käyttää kypärää ja laskea sellaisia rinteitä, joiden vaikeustaso vastaa omia taitoja, henkilövahinkojen korvausasiantuntija Anne Koivisto kertoo.

Laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella ei vakuutuksen piirissä

Retkiluistelu

Retkiluistelua Tuusulanjärvellä, kauniissa säässä. (Lukijan kuva)

Vakuutus ei ole voimassa, kun laskettelu tapahtuu merkittyjen rinteiden ja reittien ulkopuolella. Myös nopeus-, syöksy- ja freestylelasketteluun ei ole mahdollista saada vakuutusturvaa edes lisämaksusta.

– Vakuutusturva ei ole voimassa ilman lisämaksua, jos kyseessä on kilpaurheilu, sitä varten harjoittelu tai urheilulaji, joka on erikseen nimetty urheilurajoituksen piiriin kuuluvaksi, kertoo henkilövakuutusten johtaja Riitta-Liisa Salonen Ifistä.

– Urheilurajoituksen piiriin kuuluvien lajien kohdalla vakuutusturva ei ole voimassa myöskään kokeiltaessa lajia. Kokeilu tarkoittaa lajin kertaluontoista testausta esimerkiksi vain kokeillakseen, sopiiko laji itselle, muistuttaa Salonen.

Viisi vinkkiä laskettelurinteeseen

  1. Tarkista, kattaako vakuutuksesi lajin.
  2. Tarkista varusteiden kunto
  3. Verryttele ennen rinteeseen menoa.
  4. Käytä suojavarusteita.
  5. Älä laske taitoihisi nähden liian vaativissa rinteissä
  6. Älä ryystä rinteessä ja ladulla liikaa minttukaakaota tai muita alkoholijuomia. Humalassa yliarvioit kykysi, ja tasapainoaistisi ei ole parhaimmillaan.

 

Lähde: www.if.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

laskettelu retkiluistelu vakuutusturva