Laskiaispulla tuutissa

Laskiaispulla on helmikuun herkkujen ykkönen! Perinteisen laskiaispullan haastaja tuuttipulla on helppo tehdä ja mikä parasta, syöminen on siistiä eivätkä kädet ja kasvot ole kauttaaltaan kermavaahdon ja hillon peitossa. Ei ihme, että tuuttipulla on saavuttanut suuren suosion lapsiperheissä. Kokeile sinäkin!
Ohje ja kuvat ovat Pieni ihana -blogista.
Tuuttipullat
12 kpl
- 2½ dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 11 g kuivahiivaa TAI 25 g tuorehiivaa
- ripaus suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 75 g pehmeää voita
Täyte
- mansikkahilloa
- 4–5 dl vispikermaa
- ripaus vaniljajauhetta ja sokeria
Lisäksi
- foliota tötteröihin
- tötteröiden voiteluun ruokaöljyä tai vuokasprayta
- pullien voiteluun kananmunaa sekä raesokeria
Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöä reilusti lämpimämmäksi (n. 42 °C). Lisää muut aineet maidon sekaan voita lukuun ottamatta. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa suurimmalla nopeudella 6 min tai kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Hyvästä sitkosta syntyy hyvä pulla! Lisää kulhoon pehmeä voi ja vaivaa, kunnes voi on täysin sekoittunut. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 45 min.
Tee tötteröt kohoamisen aikana. Leikkaa foliosta 12 kpl n. 40 cm:n levyisiä paloja. Taita jokainen foliopala pituussuunnassa nelinkerroin ja rullaa sitten tötteröksi. Tötteröistä tulee n. 10–12 cm pituisia ja paksuimmasta kohdasta n. 4–5 cm levyisiä. Voitele taitellut tötteröt vuokasprayllä tai pullasudin avulla rypsiöljyllä.
Pyörittele kohonneesta taikinasta pötkylä ja leikkaa se 12 palaan. Pyörittele paloista 1–2 cm paksuisia ja n. 40 cm pituisia tankoja.
Kierrä taikinatangot foliotötteröiden ympärille niin, ettei pohjaan jää aukkoa.
Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
Paista uunissa 180 asteessa 12–14 min, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita. Anna valmiiden pullien jäähtyä muutama minuutti ja poista sitten foliotötteröt. Levitä hyvin jäähtyneiden pullatuuttien sisään reilu teelusikallinen hilloa. Helpoiten homma hoituu pikkulusikalla.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljalla ja halutessasi sokerilla. Siirrä kermavaahto pursotuspussiin, leikkaa kärki auki ja täytä pullat niin täyteen kuin haluat.
Pullat ovat parhaimmillaan tuoreena, mutta säilyvät myös jääkaapissa pari päivää.
Vinkki! Voit täyttää pullat myös suklaa-kermavaahdolla. Kermavaahto saattaa juoksettua, jos siihen lisää suoraan suklaata. Pieni ihana -blogin Jutta vinkkaa, että suklaaversion saat varmimmin onnistumaan, kun teet vaahdotetun ganachen! Saattaa kuulostaa hankalalta, mutta sitä se ei ole: Kiehauta kerma, kaada se suklaapalojen päälle ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kulho jäähtyneenä jääkaappiin, anna olla siellä kelmun alla yön yli ja vatkaa seuraavana päivänä suklaakerma vaahdoksi.
Ohje ja kuvat: Pieni ihana -blogi
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
laskiainen laskiaispulla leivonta leivontaohje pulla reseptiTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja