Lataa kompostointiopas – myös maksuttomat kompostointikurssit jatkuvat

Piha
HSY tarjoaa taas tänä syksynä maksuttomia ja kaikille avoimia kompostointikursseja. Lataa myös ilmainen kompostointiopas.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Kursseja järjestetään Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Kurssit sopivat hyvin niin aloittelijoille kuin kokeneille kompostoijille. Aikataulut löytyvät osoitteesta hsy.fi/kompostointi.

Kursseilla perehdytään käytännönläheisesti kompostoinnin perusteisiin. Yksi kurssi kestää noin pari tuntia. Avoimien kurssien lisäksi esimerkiksi taloyhtiöt sekä omakoti- ja muut yhdistykset voivat tilata maksuttoman luennon kompostoinnista vähintään kymmenen hengen ryhmille.

Kompostointiopas perehdyttää kompostoinnin perusteisiin

Kompostointi on luonteva osa pientalon jätehuoltoa. Kompostissa eloperäinen jäte hajoaa luonnonmukaisesti ravinteiksi, vedeksi ja hiilidioksidiksi. Valmis komposti on erinomainen maanparannusaine puutarhaan.

Järjestämme kompostointikurssit yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen, Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien ja Kirkkonummen kunnan kanssa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
kompostointiopas

Kompostointikurssit perehdyttävät kompostoinnin perusteisiin

Hyvä tietää kompostoinnista

  • ​Keittiöbiojätteen kompostointiin tarvitset haittaeläimiltä suojatun kompostisäiliön. Jos kompostoit ​ympärivuotisesti, astian pitää olla lämpöeristetty.
  • Puutarhajätettä voi kompostoida siistissä, hoidetussa avokompostissa, esimerkiksi kehikossa.
  • Käymäläjätteen kompostointiin tarvitset tarkoitukseen suunnitellun kompostoivan käymälän.
  • Komposti on sijoitettava ja hoidettava niin, ettei siitä aiheudu haittaa terveydelle tai ympäristölle.
  • Huomioi naapurit kompostorin paikkaa valitessasi. Pyri sijoittamaan komposti vähintään viiden metrin päähän naapuritontin rajasta.
  • Jos kompostoit elintarvikejätettä ja käymäläjätettä, sinun on tehtävä kompostointi-ilmoitus. Tee ilmoitus sähköisesti alla.​

Lue lisää ja lataa kompostointiopas:

Kompostointikurssien aikataulut

Lataa ilmainen kompostointiopas (pdf)
Lisätietoja: Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY

MAINOS
MAINOS LOPPUU