Lattiat ovat olennainen osa kodin sisustusta. Jo pelkkä sävy – tumma, vaalea, värikäs – muuttaa huoneen ilmeen täysin.
Miele-imuriRakennus- ja sisustusbuumin ansiostamyös lattiamateriaalivalikoimat ovat laajentuneet. Siinä missä kokolattiamatot taas kolkuttelevat suomalaistenkin omakotitalojen ovilla,laminaatit syövät pikku hiljaa joustovinyylien osuutta lattianpäällystemyynnistä, vaikka myös joustovinyyleillä on yhä tärkeä paikkansa siellä, mihin ne parhaiten sopivat.
 
Kesäkuussa järjestimme jälleen asiantuntijafoorumin, yhden niistä useista, joista saamme aina keskitetysti paljon tietoa eri alojen nykytilanteesta ja tulevaisuudennäkymistä. Tällä kertaa kutsuimme tätä numeroa varten saman pöydän ääreen nimenomaan lattia-alan ammattilaiset. Yhdestä asiasta kaikki asiantuntijat olivat samaa mieltä: moni siivoaa lattiansa pilalle! Kaukana ovat juuriharjojen, pesuaineliemien ja vimmatun hinkkaamisen ajat. Nykyisten laatumateriaalien puhdistamiseen riittää nimittäin useimmiten pelkkä puhdas vesi. Tutustu lattia-katsaukseemme (sivut 8–13) – siitä on varmasti apua, jos suunnittelet kokonaan uutta lattiaa tai vanhan remontoimista.
 
Sivuilla 50–51 esittelemme tämänvuotisen Tee itse mestari -kilpailun voittajan, seinäjokelaisen Henry Hakkisen. Nikkaritoimittajamme Esko Kuokkanen toteutti muutaman version Henryn onnistuneesta ideasta ja antaa siihen ohjeet.
 
Uusi vuosi koittaa taas ennemmin kuin huomaammekaan. Uusi vuosi, uudet kujeet. Niin myös meillä Suomelassa. Ensi vuonna Suomela ilmestyy taas viisi kertaa: helmi-, maalis-, touko-, syys- ja lokakuussa. Muista kuitenkin käydä tuon tuostakin kotisivuillamme, suomela.fi, sillä täydennämme nettiaineistoa myös lehtien ilmestymiskertojen välissä!
 
Nähdään ja kuullaan taas ensi vuoden helmikuussa, jolloin aloitamme keittiöteemalla!
 
Paula Herranen, päätoimittaja
Paula Herranen, päätoimittaja